Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


NATO IR LIETUVOS INTERESAI
D. Matulionis: „Atgrasymas – tai būdas pasiekti ilgalaikę taiką“
Evaldas Labanauskas, specialiai IQ iš Briuselio

„Dėmesys rytiniam flangui turi išlikti prioritetu NATO darbotvarkėje“, – teigė Lietuvos Respublikos nuolatinės atstovybės prie NATO vadovas ambasadorius Deividas Matulionis. Su juo kalbėjosi Evaldas Labanauskas, IQ korespondentas Briuselyje.

Ambasadoriaus darbą NATO pradėjote sudėtingu metu, kai Turkija vis dar blokavo Baltijos gynybos planus, Aljanso nariai negailėjo vieni kitiems karčių žodžių ir vis dar buvo girdėti kalbų apie „NATO smegenų mirtį“ aidas. Maža to, kilo COVID-19 pandemija. Ar tai smarkiai paveikė veiklą, tiksliau, ar jau spėjote pažinti visus NATO koridorius?

– Sunku pasakyti, ar tikrai puikiai pažįstu, bet viskas aiškiau, nei tik atvažiavus. Kai pradedi dirbti atstovybėje, vaizdas susidaro šiek tiek kitoks, nei atrodo Vilniuje. Čia daugybė interesų, kurie kartais kertasi, kartais sutampa. Nuolat turi siekti, kad Lietuvos pozicija būtų tinkamai apginta ir atspindėta rengiamuose NATO dokumentuose. Reikia formuoti regioninius aljansus vienu ar kitu klausimu. Todėl darbas tikrai įdomus.

– Kokie didžiausi įvykiai ir iššūkiai laukia NATO 2021 m.?

2021 02 22 06:34
Spausdinti