Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


RINKIMAI 2020
Centro partija-tautininkai žada teisingumo sistemos reformą ir progresinius mokesčius
BNS
Fotobankas
Naglis Puteikis.

Seimo nario Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija-tautininkai sako, kad valstybė tapo turtingųjų piliečių ir korporacijų gynimo įrankiu. Partijos atstovai teigia, kad pagrindinis jos tikslas – „atakuoti“ teismų sistemą ir atkurti teisingumą šalyje.

Dėl kitų antisisteminių partijų nesugebėjimo sujungti jėgas Seimo rinkimuose apgailestavę Centro partija-tautininkai sako, kad teisingumą atkurtų suvaržydami Konstitucinio Teismo (KT) galias, įvesdami Seimui atskaitingus prokurorus, kuo greičiau grąžindami tarėjus ir įvesdami didesnę teismų atskaitomybę visuomenei.

Partijos vadovai taip pat kritikavo valdžios sprendimus COVID-19 krizės metu ir žadėjo įvesti progresinius mokesčius. BNS pristato visų rinkimų dalyvių programines nuostatas, paskelbtas visuomenei naujienų agentūros BNS ir Vyriausiosios rinkimų komisijos surengtame spaudos konferencijų cikle.

Pagrindinė Centro partijos-tautininkų žinia. „Mes manome, kad Lietuvoje susiklostė ydinga sistema. Valstybė yra sukonstruota taip, kad atstovautų patiems įtakingiausiems, o silpnesnius ir padoresnius ji skriaudžia. Mes laikome savo pareiga ir misija dalyvauti politiniame gyvenime, kad šitą sistemą keistume“, – sakė N. Puteikis.

Teisingumo sistema. Centro partija-tautininkai savo svarbiausiu prioritetu įvardina teisingumo sistemos reformą. Anot N. Puteikio, partija ruošiasi „atakuoti“ ydingą teisėjų ir teisingumo sistemą. „Manome, kad Teisingumo ministerija yra, bet teisingumo nėra. Manome, kad teismai yra, bet iš tikrųjų jie nėra teismai. Jie yra galingiausių gynėjai. Ir tie galingiausi, deja, veikia prieš viešąjį interesą“, – sakė partijos pirmininkas.

COVID-19. Anot Centro partijos-tautininkų, Vyriausybės įvesti ribojimai per COVID-19 krizę buvo per griežti. „Manome, kad dabartinė valdžia pernelyg sugriežtino reikalavimus ir taip sustabdė pernelyg smarkiai ekonomiką ir pažeidė žmogaus teises“, – sakė N. Puteikis. Anot jo, privalomą saviizoliaciją reikėtų taikyti grįžus iš šalių, kuriose sergamumas yra didesnis nei 50 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Valstybės finansai. Partija sako, kad per koronaviruso krizę Lietuvai pasiskolinus dideles sumas pinigų, turi didėti viešųjų finansų skaidrumas ir atsirasti tinkama finansų priežiūra. „Yra viešas interesas padaryti viešuosius finansus skaidrius“, – sakė trečiasis Centro partijos-tautininkų sąrašo numeris Povilas Gylys.

Progresiniai mokesčiai. Centro partijos-tautininkų teigimu, Lietuvai privalu įsivesti „tikrus“ progresinius mokesčius. Anot P. Gylio, tai galėtų būti vienas iš lėšų šaltinių, kuriomis būtų galima padėti mokykloms, universitetams, ligoninėms.

Sveikatos sistema: Partijos atstovai sako stebintys savotišką sveikatos apsaugos privatizaciją, kai valstybinė sistema nukreipia žmones į privačias poliklinikas, o valstybė esą tarnauja privačiam sektoriui. „Manome, kad reikia labiau subalansuoto požiūrio į sveikatos apsaugą“, – sakė P. Gylys.

Šešėlinis ministrų kabinetas ir siūlomas premjeras. „Aš“, – paklaustas, kas taptų premjeru, partijai laimėjus Seimo rinkimus, pareiškė N. Puteikis.

Rinkimų šūkis. „Kol kiti kalba, mes darome. Lietuva – svarbiausia“.

Tikisi gauti mandatų: Centro partija-tautininkai Seimo rinkimuose tikisi gauti 10 mandatų. „Mes 2016 metais gavome 6 proc. (balsų – BNS), norime šitą rezultatą pagerinti“, – teigė N. Puteikis.

Centro partija-tautininkai susikūrė anksčiau šiemet susijungus centro partijai „Gerovės Lietuva“ ir Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjungai.

2016 metais N. Puteikis į rinkimus ėjo sudaręs Antikorupcinę N. Puteikio ir Kristupo Krivicko koaliciją, ji tuomet surinko apie 6 proc. balsų ir neperkopė koaliciniams sąrašams būtino peržengti 7 proc. barjero.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 09 13:29
Spausdinti