Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Čekių loterija prasidės rudenį, didžiausias laimėjimas – tūkstantinis
BNS
(BNS nuotr.).

Siekiant sumažinti šešėlinės ekonomikos apimtis, nuo lapkričio startuos kasos aparatų kvitų žaidimas. Vadinamąją čekių loteriją Lietuvoje organizuos bendrovė „Algoritmų sistemos“.

Metinis loterijos prizų fondas sieks apie 173 tūkst. eurų. Planuojama, kad savaitinio žaidime, kurį numatoma rengti nuo lapkričio, bus galima laimėti 10 prizų po 200 eurų, o mėnesinio - vieną 5000 eurų prizą. Jų kiekis ir dydis gali keistis, pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI). Žmonės specialiame žaidimo tinklalapyje galės registruoti kasos aparatų kvitus, gautus už suteiktas maitinimo, kirpimo, remonto ir kitas paslaugas bei turgavietėse įsigytas prekes. Į loteriją vėliau galės būti įtraukti ir į kiti sektoriai. Čekiai, išduoti automatais, terminalais ar išrašyti ranka, žaidime dalyvauti negalės.
Žmonės specialiame žaidimo tinklalapyje galės registruoti kasos aparatų kvitus, gautus už suteiktas maitinimo, kirpimo, remonto ir kitas paslaugas bei turgavietėse įsigytas prekes.
VMI ketvirtadienį pasirašė 145,2 tūkst. eurų (su PVM) vertės sutartį su „Algoritmų sistemomis“, pranešė VMI. Jų sukurta programinė įranga turės užtikrinti sklandų žaidimo procesą prieš išmokant piniginius prizus. VMI Kontrolės departamento Verslo elektroninėje erdvėje ir elektroninėmis priemonėmis kontrolės skyriaus vedėjas Rolandas Puncevičius sako, kad organizuojant kvitų loteriją, mokėti visą prekės kainą ir gauti pirkimo dokumentus sutiktų apie 75 proc. žmonių, kai be loterijos tai darytų 62 proc. Tai parodė mokesčių mokėtojų sąmoningumo ir šešėlinės ekonomikos lygio vertinimo tyrimas. Skaičiavimai rodo, jog loterija vien tik viešojo maitinimo sektoriuje per metus galėtų generuoti apie 7 mln. eurų papildomų pridėtinės vertės mokesčio pajamų. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 07 27 14:06
Spausdinti