Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


TAUPYMAS
Biudžetinių įstaigų automobilius seks VRM
BNS
Fotobankas

 Vyriausybė trečiadienį nusprendė, kad biudžetinių įstaigų automobilius valdys Vidaus reikalų ministerijai (VRM) pavaldi institucija, jų judėjimas bus sekamas nuotoliniu būdu. Naujovė leis uždirbti telemetrinių įrenginių tiekėjams.

Valdžios atstovai tikisi, kad parko konsolidavimas ministerijai pavaldžiame Turto valdymo ir ūkio departamente padės sutaupyti pinigų.

Sprendimas apima tarnybinius administracinės paskirties automobilius, kuriuos patikėjimo teise valdo ministerijos ir ministrų valdymo sričių biudžetinės įstaigos.

Nutarimu apsispręsta, kad nuo gegužės iki rugpjūčio įstaigos turės įdiegti savo tarnybiniuose automobiliuose vadinamuosius telemetrinius įrenginius, kurie rinks ir automatiškai perduos duomenis apie transporto priemonių judėjimą, tarp jų – ridą, atstumą tarp objektų, kelionės laiką.

„Siekiama konsoliduoti, kontroliuoti automobilių naudojimą, turėti duomenis apie jų ridą ir poreikį institucijoms“, – Vyriausybėje posėdyje sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė. Visiškai perimti automobilius Turto valdymo ir ūkio departamentas numato nuo gruodžio pirmosios.

Projektu, kaip teigiama, bus konsoliduotas 609 automobilių parkas. Iš viso viešasis sektorius valdo apie 2100 automobilių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 29 14:41
Spausdinti