Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BALTARUSIJA
Baltijos šalys išplėtė sankcijas A. Lukašenkos režimui
BNS
Scanpix
A. Lukašenka.

Lietuva, Latvija ir Estija penktadienį išplėtė sankcijas Baltarusijos režimo atstovams, atsakingiems už rinkimų klastojimą ir smurtą prieš taikius protestuotojus.

Į juodąjį sąrašą Baltijos šalys įtraukė 98 pareigūnus, įskaitant teisėjus ir jėgos struktūrų darbuotojus, BNS patvirtino Užsienio reikalų ministerija.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius BNS sakė, kad naują sankcijų raundą paskatino Europos Sąjungos delsimas įvesti bendras sankcijas ir šią savaitę surengta Vakarų nepripažįstamo prezidento Aliaksandro Lukašenkos inauguracija.

Lietuva, Latvija ir Estija rugpjūčio pabaigoje įvedė sankcijas A. Lukašenkai ir dar kelioms dešimtims pareigūnų.

Europos Sąjunga taip pat žada įvesti bendras sankcijas, bet sprendimas kol kas nepriimtas dėl diplomatinio ginčo su Kipru, kuri blokuoja sankcijas Baltarusijai, kol ES nesiims griežtesnių veiksmų Turkijos atžvilgiu dėl dujų žvalgybos ginčytinuose Viduržemio jūros vandenyse.

„Toliau dirbame ties tuo, kad būtų ir europinis sprendimas. Absoliuti dauguma kolegų supranta, kad tai yra būtina, bet laikas eina, todėl pasitarę su latviais ir estais nusprendėme padidinti nacionalinius sąrašus šimtu asmenų“, – sakė L. Linkevičius.

„Laiko daug praėjo ir tai mažiausiai, ką galime padaryti, reaguodami į tuos, kurie mušė žmones ir galimai įvykdė nusikaltimus“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, ES turi toliau siekti bendrų sankcijų ir tartis dėl pagalbos represijų aukoms.

Sankcijas Baltarusijos režimui taip pat žada JAV ir Jungtinė Karalystė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 25 15:49
Spausdinti