Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSAS
A. Veryga vyriausybei siūlys pratęsti karantiną
BNS
Fotobankas
Aurelijus Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad Vyriausybei bus siūloma pratęsti karantiną, tačiau kol kas neatskleidė, kuriam laikui.

„Taip, planuoju siūlyti ir esu jau anksčiau minėjęs, kad nėra jokių abejonių, jog jis bus pratęsiamas“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministras. Jis tvirtino, kad kol kas „labai mažai vilčių“, kad po dviejų savaičių karantinas būtų atšauktas.

Pasak ministro, kol kas situacija neleidžia galvoti apie karantino nutraukimą ar jo sąlygų švelninimą. „Nors mes ir matome pirminius ženklus, kad situacija stabilizuojasi, bet tai yra tik stabilizacijos pirmieji ženklai, mes dar nekalbame apie jokį mažėjimą“, – teigė A. Veryga.

Jis taip pat teigė kol kas nežinantis, ar karantino sąlygomis teks sutikti ir didžiąsias metų šventes. „Pakankamai ilgas laiko tarpas yra iki Kalėdų. Koks tuo metu bus režimas, ar vis dar galios karantinas, ar kokios bus jo sąlygos, tikrai sudėtinga būtų spėlioti“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras. Lietuvoje karantinas paskelbtas iki lapkričio 29 dienos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 16 13:02
Spausdinti