Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
A. Dulkys: klientų skaičiaus ribojimas gali būti įvestas visose prekybos vietose
BNS
BNS foto
A. Dulkys.

Sustabdžius galimybių paso galiojimą, visose prekybos vietose gali būti įvestas pirkėjų srautų reguliavimas pagal plotą vienam klientui, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Matyt, reikėtų be išimties visose prekybos vietose, ne tik didžiuosiuose centruose, turėti vieningą srautų valdymo elementą – nusistatyti tam tikrą ploto reikalavimą vienam klientui aptarnauti, kad dar šiek tiek pareguliuotume susibūrimus prekybos vietose“, – antradienį LRT sakė A. Dulkys.

Jis taip pat teigė, kad nesvarstoma atsisakyti respiratorių renginiuose. Be to, pasak ministro, „didesnę reikšmę“ turės ir medicininių kaukių dėvėjimas, atstumų laikymasis, rankų higiena bei patarimai vengti susibūrimų.

Premjerė Ingrida Šimonytė praėjusį penktadienį pranešė, kad Vyriausybė planuoja trečiadienį spręsti dėl galimybių paso sustabdymo, pirmadienį tam pritarė Vyriausybės ekspertų taryba.

A. Dulkys pabrėžė, kad galimybių paso nėra atsisakoma, jis gali būti grąžinamas, jeigu atsirastų naujos koronaviruso atmainos, kurioms ši valdymo priemonė būtų aktuali.

Ministras taip pat atmetė priekaištus, esą galimybių paso atsisakoma siekiant išvengti Konstitucinio Teismo sprendimo ir įvertino tai kaip kritikų bandymą tapti matomais baigiantis pandemijai.

„Jeigu prisimintumėme antrąją bangą ir gruodžio, sausio mėnesį, tai jūs patikėkite, aplink mane, mano komandą, Vyriausybę, praktiškai nebuvo viešumoje jokių patarėjų, niekas nedalijo jokių patarimų, kaip valdyti pandemiją“, – prisiminė A. Dulkys.

„Ir kai tik ateina momentas, kai pandemija pradeda demonstruoti arba pasaulyje pasklinda kokia nors žinia, kad gal jau čia kažkokio etapo pabaiga, staiga įsijungia choras patarėjų“, – teigė ministras.

Pasak jo, galimybių paso ir kitų pandemijos valdymo priemonių kritika yra noras „sudalyvauti pandemijos valdymo pabaigos parade“.

Lapkritį Konstitucinis Teismas priėmė nagrinėti grupės opozicinių parlamentarų prašymą įvertinti, ar Vyriausybės nutarimas dėl galimybių paso, skirto valdyti koronaviruso pandemijai, neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 01 10:19
Spausdinti