Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
A. Dulkys: artimiausios kelios savaitės dėl COVID-19 plitimo bus sunkesnės
BNS
Fotobankas
A. Dulkys.

Pradėjus kontaktinį ugdymą artimiausios kelios savaitės dėl COVID-19 plitimo bus sunkesnės, sako sveikatos apsaugos ministras.

„Prisiėmėme tam tikras rizikas – daryti kontaktinį švietimą ir ugdymą. Mes suvokiame, kad šitas etapas sukurs papildomą riziką, be to, turime dar nemažai nepasiskiepijusių gyventojų ir, deja, delta daro savo darbą ir virusas kovoja, o prisideda dar kontaktinis ugdymas“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė Arūnas Dulkys.

„Manau, kad artimiausias dvi, tris, gal keturias savaites turėsime tokias sunkesnes, bet jeigu visi naudosimės visais įrankiais, stengsimės, galima situaciją stabilizuoti ir neturėti tokio gruodžio–sausio, koks buvo praėjusiais metais“, – tvirtino jis.

Ministras teigė, kad dabar Lietuva yra geresnėje situacijoje nei pernai, nes turi daugiau įrankių valdyti koronavirusui – skiepus, testus ir pan.

„Galimybių pasas yra tik vienas iš įrankių, kaip kurti mums saugią aplinką, įveikti tą pandemiją. Nes kokia alternatyva? Alternatyva – viską uždaryti? Matyt, kad ne“, – sakė A. Dulkys.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 922 nauji koronaviruso atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė dešimt žmonių.

14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 349,4 atvejo, o septynių dienų teigiamų diagnostinių testų dalis – iki 6,2 procento.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 763 COVID-19 pacientai, 82 iš jų – reanimacijoje.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 693 tūkst. 402 žmonės, visiškai vakcinuota – 1 mln. 560 tūkst. 457 asmenys.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 09 10 10:30
Spausdinti