Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


MIGRANTAI
A. Bilotaitė: diskusijų dėl veiksmų pasienyje teisėtumo neliktų pakeitus ES politiką
BNS
Fotobankas
A. Bilotaitė.

Diskusijų dėl Lietuvos pasieniečių veiksmų pasienyje su Baltarusija nekiltų atnaujinus Europos Sąjungos (ES) migracijos politiką, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Problema, kuri yra keliama, yra keliama mano pačios – tai yra tai, kad ES teisė, kad migracijos politika neatitinka nūdienos realijų, kai yra vykdoma tokio pobūdžio ataka prieš Lietuvą ir prieš visą ES, kai gyvi žmonės yra naudojami kaip ginklas“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministrė.

„Mūsų teisinis reglamentavimas šiandieną, europinis teisinis reglamentavimas, neleidžia mums imtis tų priemonių ir tų įrankių tam, kad apsisaugotume ir apsaugotume ES“, – kalbėjo ji.

Lietuva ragina keisti ES migrantų politiką, numatant daugiau galimybių kovoti su hibridine agresija, kokia šalis laiko migrantų srautus iš Baltarusijos.

„Mes toliau judėsime, kad tie pokyčiai būtų priimti ir kad tokių diskusijų, tokių abejonių, ar legalu, ar teisėta, nebeliktų“, – sakė A. Bilotaitė.

Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ vadovas Fabrice'as Leggeri (Fabrisas Ležeri) anksčiau sakė, kad Lietuvoje fiksuota apie 20 incidentų dėl migrantų teisės.

„Mano supratimu, to priežastis – Lietuvos teisės interpretacijos. Klausimas, ar Lietuvos sienos apsaugos ir prieglobsčio įstatymai atitinka ES teisę“, – „EUobserver“ citavo „Frontex“ vadovą.

A. Bilotaitė sako dėkojanti visoms ES agentūroms, taip pat ir „Frontex“, už pagalbą valdant migrantų krizę. Ji teigė, kad jos žiniomis „Frontex“ misija jau ir taip „ėjo į pabaigą“.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu misija vyks iki lapkričio 25 dienos, tačiau nėra žinoma, ar ji bus pratęsta.

Į Lietuvą šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 13 13:17
Spausdinti