Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


BALTARUSIJOS PROTESTAI
Vokietijos atstovas: jeigu Vakarai nesikiš, Rusija neturės pagrindo įsiveržti į Baltarusiją
BNS
Scanpix
Vladimiras Putinas.

Vokietijos vyriausybės bendradarbiavimo su Rusija koordinatorius socialdemokratas Dirkas Wiese antradienį pareiškė, kad Rusija neturės pagrindo įsiveržti į Baltarusiją, jeigu Vakarų šalys nesikiš į šią šalį krečiančias protesto akcijas.

„Jeigu Rusijos vadovybei taps aišku, kad Vakarai nedaro jokio poveikio protestams prieš [ginčijamai perrinkto Baltarusijos prezidento Aliaksandro] Lukašenkos vyriausybę, tuomet [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas neturės priežasčių įsiveržti. Kalba eina apie Baltarusijos vidaus, o ne proeuropietišką arba antirusišką judėjimą“, – Vokietijos visuomeniniam radijui sakė D. Wiese.

Pasak jo, Rusijos ir Baltarusijos santykiai „jau seniai nebe tokie šilti kaip anksčiau“.

„Atvėso ir santykiai tarp Rusijos prezidento Putino ir Baltarusijos valstybės vadovo Lukašenkos“, – vokiečių politiko žodžius citavo radijas „Deutsche Welle“.

Pasak D. Wiese, šiuo metu svarbu įtikinti A. Lukašenką, kad taikios demonstracijos turi būti leidžiamos.

Pareigūnas pridūrė, kad reikia organizuoti derybas prie apskritojo stalo su opozicija, dalyvaujant Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO), kurios narės yra tiek Baltarusija, tiek Rusija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 18 16:00
Spausdinti