Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


LOTYNŲ AMERIKA
Venesuelos lyderis N. Maduro sako esąs pasirengęs atnaujinti derybas su J. Guaido
BNS
Scanpix
N. Maduro.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro užsiminė, kad yra pasirengęs atnaujinti įstrigusias derybas su užsienyje esančiu opozicijos lyderiu Juanu Guaido, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Abiejų varžovų derybos įstrigo 2019 metų rugpjūtį. J. Guaido yra pasitraukęs į užsienį, nors tarptautinė bendrija jį pripažįsta Venesuelos lyderiu.

„Esu pasirengęs susitikti su visa opozicija ir pažiūrėti, kas iš to išeis“, – trečiadienį vakare per valstybinę televiziją sakė N. Maduro.

„Dabar Guaido nori susėsti su manimi“, – sakė jis ir pridūrė, kad neatsisakytų susitikti, padedant Europos Sąjungai ir Norvegijos vyriausybei.

Norvegija ėmėsi tarpininkės tarp Venesuelos vyriausybės ir opozicijos vaidmens, šiai šaliai išgyvenant politinę ir ekonominę krizę.

N. Maduro komentarai pasirodė J. Guaido pasiūlius susitarimą, pagal kurį mainais į JAV sankcijų atšaukimą būtų surengti visuotiniai rinkimai.

N. Maduro, kurio perrinkimą 2018 metais Baltieji rūmai laiko suklastotu, yra paskelbta Vakarų sankcijų. Dėl įtariamo rinkimų klastojimo ir kitų pažeidimų jis vadinamas diktatoriumi.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 13 14:03
Spausdinti