Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
Vašingtonas papildomai skirs 580 mln. dolerių tarptautinei kovai su COVID-19
BNS
Unsplash

Daugėjant užsikrėtimo koronaviruso omikron atmaina atvejų, Jungtinės Valstijos papildomai skirs 580 mln. dolerių (514,5 mln. eurų) su pandemija kovojančioms tarptautinėms organizacijoms, antradienį paskelbė valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

„Spartus omikron varianto plitimas patvirtina, kad visi privalome toliau spartinti savo pastangas užbaigti šią pandemiją ir kad nė vienas iš mūsų nėra saugus, kol nesame saugūs visi, – sakoma A. Blinkeno pareiškime. – Pasaulis yra pasiekęs kritinį mūsų globalaus atsako į šį virusą tašką.“

Pasak A. Blinkeno, jis vėliau antradienį turi surengti pasitarimą su savo kolegomis iš kitų šalių ir suderinti tarptautinį atsaką į naująjį pandeminio koronaviruso variantą, jau įsivyravusį Jungtinėse Valstijose.

„Raginu savo kolegas vykdyti ir plėsti kovos su pandemija įsipareigojimus. Privalome dirbti drauge ir privalome veikti greitai“, – pabrėžė jis.

Skyrus papildomų lėšų septynioms daugiašalėms agentūroms, bendra JAV pagalba sudarys 19,6 mlrd. dolerių (17,4 mlrd. eurų), nurodo Valstybės departamentas.

Vašingtonas kitoms šalims jau skyrė 330 mln. skiepų dozių, o papildomi 580 mln. dolerių „yra reikšmingas indėlis siekiant vakcinas paversti vakcinavimu, [siekiant] stiprinti visuomenės sveikatos [sistemos] pajėgumus, paremti bendruomenes, kurioms reikia pagalbos, ir sutekti skubią, gyvybes gelbstinčią paramą“, sakė A. Blinkenas.

280 iš papildomų milijonų atiteks Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), vėl atsidūrusiai JAV sveikatos apsaugos strategijos centre, kai į Baltuosius rūmus atsikraustė Joe Bidenas (Džo Baidenas). Valdant ankstesniam prezidentui Donaldui Trumpui JAV santykiai su PSO nebuvo itin geri.

Jungtinių Tautų vaikų fondas (UNICEF) gaus 170 mln. dolerių pažeidžiamoms populiacijoms skiepyti.

„Jungtinės Valstijos siekė suteikti postūmį bendriems pasauliniams veiksmams savo pačių pavyzdžiu ir lyderyste.. Itin svarbu, kad kitos vyriausybės vykdytų savo įsipareigojimus ir paremtų tuos, kas yra šios pandemijos fronto linijoje“, – sakė A. Blinkenas.

Jo pranešimas pasirodė kelios valandos prieš nekantriai laukiamą J. Bideno kalbą dėl jo vyriausybės atsako į omikron atmainos plitimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2021 12 21 18:09
Spausdinti