Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Vašingtonas keičia kursą Izraelio ir Palestinos konflikte
BNS
(Pixabay.com nuotr.).

Baltieji rūmai Izraelio vyriausybės vadovo Benjamino Netanyahu vizito išvakarėse leido suprasti, kad ketinama atsisakyti ne vieną dešimtmetį deklaruotos paramos dviejų valstybių sprendiniui Izraelio ir palestiniečių konflikte.

Baltųjų rūmų aukšto rango pareigūnas antradienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos daugiau nebesieks diktuoti jokio galimo taikos susitarimo sąlygų, o palaikys tai, dėl ko tarpusavyje susitars abi konflikto šalys.

„Dviejų valstybių sprendinys, neužtikrinantis taikos, nėra tikslas, kurį norima pasiekti“, – sakė pareigūnas, pageidavęs neviešinti savo pavardės.

„Tikslas yra taika – kaip dviejų valstybių sprendinys, jei to nori konflikto šalys, ar kokia nors kita forma, kaip pageidauja konflikto šalys“, – aiškino jis.

„Spręsti joms, mes neketiname diktuoti taikos sąlygų“, – pabrėžė Baltųjų rūmų pareigūnas.

Naujasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį Baltuosiuose rūmuose susitiks su B.Netanyahu, kuriam turėtų pareikšti apie savo norą padėti rasti konflikto sprendinį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

2017 02 15 12:00
Spausdinti