Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Th.May sugrįžimo kalba nepasisekė trigubai
BNS
Nesėkmingasis Th.May pasirodymas. (AP nuotr.).

Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovės Theresos May „kankinanti“ kalba jos partijos suvažiavime ketvirtadienį dominavo pirmuosiuose spaudos puslapiuose.

Žiniasklaida užjautė premjerę dėl nesėkmingai susiklosčiusio jos pasirodymo, tačiau kartu niūriai prognozavo, kokių pasekmių jos vadovavimui turės ją ištikusi nesėkmių virtinė. „Paskutinis įspėjimas Th.May po apverktinos kalbos – toriai pasimetę premjerei tapus išdaigos, kosulio priepuolio ir nekokybiškų dekoracijų auka“, – skelbia dienraščio „The Times“ antraštė. Th.May vylėsi, kad kalba Konservatorių partijos suvažiavime padės jai įtvirtinti savo autoritetą po nesėkmingų rinkimų. Tačiau premjerės kalbą pertraukė komikas, įteikęs jai atleidimo iš darbo lapelį, vėliau ją ištiko kosulio priepuolis, o tada nukrito viena iš scenos dekoracijų.
Th.May vylėsi, kad kalba Konservatorių partijos suvažiavime padės jai įtvirtinti savo autoritetą po nesėkmingų rinkimų. Tačiau premjerės kalbą pertraukė komikas, įteikęs jai atleidimo iš darbo lapelį, vėliau ją ištiko kosulio priepuolis, o tada nukrito viena iš scenos dekoracijų.
„Lyderio kalba suvažiavime turėtų būti ryžto ir autoriteto patvirtinimas“, – rašoma centro dešiniosios pakraipos laikraščio vedamajame. „Theresa May Mančesteryje neparodė nei viena, nei kita. Užuot įtvirtinusi savo autoritetą, ji sulaukė vieningos konservatorių užuojautos. Ji privalo toliau dirbti, nors jos dienos šiame poste suskaičiuotos“, – rašoma straipsnyje. Populiarus bulvarinis laikraštis „The Sun“ savo pirmajam puslapyje įdėjo nuotrauką, kurioje matyti, kaip kalbant Th.May nukrenta viena iš fone esančio užrašo raidžių. Greta nuotraukos parašyta: „Premjerės košmaras nukritus raidei.“ „Ko jau ko, o drąsos Theresai May tikrai nestinga“, – rašo laikraštis. „Negalima nesižavėti, kaip narsiai ji yrėsi pirmyn. Mums tik neramu, kad tie dalykai, apie kuriuos ji kalbėjo, yra nepakankamai ambicingi. Toriams žūtbūt reikia išties revoliucinės idėjos. Ponia Th.May jos kol kas nesugalvojo“, – priduria jis. Pati Th.May nuleido juokais ją ištikusį priepuolį, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbusi nuotrauką su keliais vaistais nuo peršalimo, o virš jos parašė *kosulys*. Premjerę paprastai palaikantis dienraštis „Daily Mail“ net du puslapius skyrė nuotraukoms, iliustruojančioms nesėkmingą jos pasirodymą partijos suvažiavime. Fotoreportažą dienraštis pavadino: „Kiekvienas tos košmariškos kalbos kostelėjimas ir spjūvis“. Netgi kairiojo sparno „The Guardian“ buvo linkęs užjausti premjerę, kurios kalbą savo vedamajame pavadino „kankinančia vieša agonija“.
Netgi kairiojo sparno „The Guardian“ buvo linkęs užjausti premjerę, kurios kalbą savo vedamajame pavadino „kankinančia vieša agonija“.
„Ministrė pirmininkė užtikrintai susitvarkė su šoku (dėl į sceną įsibrovusio komiko), tačiau dėl nesiliaujančio kosulio ir dingstančio balso, neabejotinai išprovokuotų to sutrukdymo, buvo beveik neįmanoma tos kalbos klausytis“, – rašo dienraštis. „Beveik neabejotina, kad šie trukdžiai nesąžiningai pakenks poniai Th.May ir padidins jos pažeidžiamumą bei sustiprins jos, kaip nelaimes traukiančios nevykėlės, įvaizdį“, – priduria jis. Tuo tarpu antraštė centro dešiniosios pakraipos dienraštyje „The Daily Telegraph“ skelbė: „Dėmesio centre – nelaimėlės Th.May tragiškas farsas“. Laikraštis pirmajame puslapyje publikavo trumpą skečus apie parlamento darbą jam rašančio autoriaus komentarą: „Ateinančias savaites, mėnesius, galbūt net metus ar iki pat savo gyvenimo galo aš vis prabusiu naktį krečiamas virpulio: mano širdis daužysis krūtinėje, pižama bus permirkusi prakaitu ir trūkčios kvėpavimas, man dar kartą skausmingai lėtai išgyvenant visą tos kalbos košmarą.“ Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.  
2017 10 05 19:03
Spausdinti