Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VIDURINIAI RYTAI
Talibanui siekiant taisyti įvaizdį, kai kurios mergaitės grįžta į Afganistano mokyklas
BNS
Scanpix
Kabulas, Afganistanas.

Vienoje šiaurinėje Afganistano provincijoje mergaitės sugrįžo į kai kurias vidurines, antradienį pranešė Talibano pareigūnai ir mokytojai, nors didžiojoje šalies dalyje mergaitėms ir toliau draudžiama lankyti mokyklas.

Naujoji griežtosios linijos vyriausybė per surežisuotą mitingą taip pat paskelbė, kad kai kurios valstybės tarnautojos buvo pakviestos sugrįžti į darbą, o neišmokėti atlyginimai bus išmokėti. Tai rodytų, kad jau 50 dienų valdantys islamistai galbūt bando švelninti savo viešą įvaizdį.

Talibano atstovo Suhailo Shaheeno paskelbtame vaizdo įraše matyti dešimtys mokyklinio amžiaus mergaičių, susodintų ant kėdžių ir mojuojančių Talibano vėliavomis. Moksleivės vilki juodai, kai kurios ryši baltas skaras, o kai kurios – užsidėjusios juodus, veidus dengiančius šydus.

„Mergaitės eina į vidurines Chanabade Kundūzo provincijoje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Dohoje esantis S. Shaheenas, paskirtas Afganistano vyriausybės nuolatiniu atstovu Jungtinėse Tautose.

Tačiau Kabule Švietimo ministerijos pareigūnas Mohammadas Abidas naujienų agentūrai AFP antradienį sakė, kad Talibano laikinosios centrinės vyriausybės politika nesikeičia.

„Vidurinės mokyklos ir toliau lieka uždarytos mergaitėms“, – nurodė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 05 16:36
Spausdinti