Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
Susirgus vienam iš dalyvių „Johnson & Johnson“ pristabdė vakcinos nuo COVID-19 tyrimą
BNS
Unsplash

Bendrovė „Johnson & Johnson“ pirmadienį paskelbė, kad laikinai sustabdė savo vakcinos nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 tyrimą, nes vienas iš jo dalyvių susirgo.

„Mes laikinai sustabdėme tolesnį dozių tiekimą visuose mūsų kandidato į vakciną nuo COVID-19 klinikiniuose tyrimuose, įskaitant III fazės ENSEMBLE tyrimą, dėl vieno tyrimo dalyvio nepaaiškinamos ligos“, – sakoma bendrovės pranešime.

Pauzė reiškia, kad laikinai uždaryta tyrimo dalyvių registracijos sistema, šaukiamas nepriklausomas pacientų saugos komitetas.

„Johnson & Johnson“ pabrėžė, kad sunkūs nepageidaujami reiškiniai, tokie kaip nelaimingi atsitikimai ar ligos, yra „numatoma bet kurio klinikinio tyrimo, ypač didelių tyrimų, dalis“.

Bendrovės gairės leidžia jai pristabdyti tyrimą, siekiant nustatyti, ar šie reiškiniai susiję su tiriamu preparatu ir ar galima tęsti tyrimą.

„Johnson & Johnson“ vakcinos klinikinių tyrimų III etapo dalyviai buvo pradėti rinkti rugsėjo pabaigoje, siekiant užregistruoti iki 60 tūkst. savanorių daugiau nei 200 vietų JAV ir visame pasaulyje, informavo bendrovė ir JAV Nacionaliniai sveikatos institutai (NIH), kurie teikia finansavimą.

Bendrovė tapo dešimtuoju gamintoju visame pasaulyje, pradėjusiu vakcinos nuo COVID-19 III etapo tyrimą, ir ketvirtuoju JAV.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 13 08:54
Spausdinti