Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


KAIMYNAI
S. Lavrovas: Maskva griežtai reaguos į bandymus atplėšti Baltarusiją nuo Rusijos
BNS
Pixabay
Maskva.

Maskva griežtai reaguos į bandymus atplėšti Baltarusiją nuo Rusijos, trečiadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Tiems, kas bando įsiūbuoti padėtį Baltarusijoje, kas jau ne vienus metus negrabiais žaidimais su Minsku bando atplėšti Baltarusiją nuo Rusijos, pakirsti Sąjunginės valstybės funkcionavimo pamatus, deramai, griežtai atsakysime“, – sakė S. Lavrovas per spaudos konferenciją Maskvoje, surengtą po derybų su Baltarusijos užsienio reikalų ministru Vladzimiru Makejumi.

Jis pažymėjo, kad bet kokios permainos šalyje turi vykti remiantis Baltarusijos konstitucija ir laikantis viešosios tvarkos.

Pasak S. Lavrovo, Rusija smerkia užsienio valstybių spaudimą Baltarusijai.

„Mes smerkiame tą spaudimą, kurį šiandien teisėtai Baltarusijos valdžiai bando daryti užsienio valstybės, tuo pačiu metu atvirai palaikančios opoziciją“, – kalbėjo jis. 

Baltarusijai „peršamos abejotinos idėjos dėl tarpininkavimo, taip pat ir per ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją), kuri pati išgyvena didelę krizę ir kuriai reikia reformų“, pažymėjo S. Lavrovas.

Jis taip pat sakė, kad anksčiau ESBO „nesugebėjo įvykdyti savo įsipareigojimų užtikrinant tarptautinį Baltarusijos Respublikos prezidento rinkimų stebėjimą“.

Europos Sąjungos ir NATO pareiškimus apie padėtį Baltarusijoje S. Lavrovas pavadino destruktyviais.

„Didinama įtampa per Europos Sąjungą, NATO; iš ten girdisi gana destruktyvūs pareiškimai ir mes, žinoma, matome Šiaurės Atlanto aljanso aktyvumą netoli Baltarusijos sienų, kurios taip pat yra Sąjunginės valstybės išorės sienos“, – sakė jis.

S. Lavrovas pabrėžė, kad Maskva laiko Baltarusijos prezidento rinkimus įvykusiais. 

„Tikimės, kad padėtis bus greitai normalizuota dialogo keliu, išsaugant dabartinę Baltarusijos Respublikos konstituciją ir gerbiant teisėtvarką“, – sakė jis.  

Ministras pridūrė, kad Maskva laiko neleistinu „bet kokį kišimąsi į vidaus reikalus, įkyrių tarpininkavimo paslaugų piršimą nepaisant Baltarusijos vadovybės suverenios valios“. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 02 14:56
Spausdinti