Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


V. PUTINO ATEITIS
Rusijos Konstitucijoje siūloma įvesti „aukščiausiojo valdovo“ postą
IQ
Pixabay
Ar keisis Kremliaus šeimininkas net jei iš prezidento posto pasitrauks V. Putinas?.

Darbo grupė, rengianti Rusijos Konstitucijos pataisas, pasiūlė į pagrindinį šalies įstatymą įtraukti daugiau nei šimtą naujų punktų, praneša šalies dienraštis „Komersant“.

Dalis šių pakeitimų skamba išties neįtikėtinai: pakeisti šalies prezidento posto pavadinimą į „aukščiausiojo vadovo“, įtvirtinti pravoslavų tikėjimą pagrindine šalies religija ir Rusijos „didžiosios nugalėtojos“ Antrajame pasauliniame kare statusą.

Apie tai, kad prezidentą ketinama pervadinti „aukščiausiuoju valdovu“, o žodį „aukščiausiasis“ siūloma rašyti iš didžiosios raidės, žurnalistus informavo darbo grupės narys, Valstybės kūrimo ir įstatymų leidybos komiteto pirmininkas Pavelas Krašeninikovas, rašo Svoboda.org.

Vladimiras Putinas sausio 15 d. pranešimo Federaliniam susirinkimui metu paskelbė apie Rusijos Konstitucijos pakeitimo planą. Visų pirma, prezidentas pasiūlė nustatyti Rusijos Konstitucijos prioritetą prieš tarptautinę teisę ir joje įtvirtinti atgaivintos Valstybės tarybos statusą ir vaidmenį.

Opozicija baiminasi, kad V. Putinas paskelbė šią priemonę siekdamas vadovauti Valstybės tarybai nuo 2024 m., kai baigsis jo kadencija, ir taip likti valdžioje.

Tuo pat metu V. Putinas paskyrė darbo grupę Konstitucijos pataisų projektui rengti, kurią sudarė 75 žmonės. Tarp jų yra įstatymų dėl bausmių už valdžios įžeidimą ir suverenų internetą autorius, senatorius Andrejus Klišisas, vadinamosios Donecko liaudies respublikos kovotojų vadas rašytojas Zacharas Prilepinas, Rusijos kazokų draugijos atamanas Nikolajus Doluda, sportininkė Jelena Isinbajeva, garsūs menininkai ir režisieriai. 

2020 01 28 21:38
Spausdinti