Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KORONAVIRUSAS
Rimta situacija Pekine: dėl viruso grėsmės atšaukiami skrydžiai, uždaromos mokyklos
BNS
Scanpix
Koronaviruso tyrimai Pekine.

Kinijos sostinėje augant nerimui dėl naujo koronaviruso protrūkio trečiadienį buvo atšaukta daugiau kaip 1,2 tūkst. skrydžių, vėl uždarytos mokyklos.

Pareigūnams skubant suvaldyti naują koronaviruso protrūkį, siejamą su didmeninės prekybos maisto turgumi „Xinfadi“, Pekinas trečiadienį pranešė apie 31 naują užsikrėtimo koronavirusu atvejį. Pareigūnai paragino gyventojus nevykti iš miesto, kad šalyje, iš esmės suvaldžiusioje COVID-19 protrūkį, nekiltų antra užsikrėtimų banga.

Kelios provincijos ėmė taikyti karantiną keliautojams iš Pekino, kur per pastarąsias šešias dienas buvo patvirtinti 137 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

Testuojama dešimtys tūkstančių žmonių, susijusių su naujuoju infekcijos židiniu Pekine, uždaryta kone 30 gyvenamųjų sostinės kompleksų. Valstybinis laikraštis „People's Daily“ pranešė, kad trečiadienį ryte buvo atšaukti mažiausiai 1 255 skrydžiai – kone 70 proc. – į Kinijos sostinės pagrindinius oro uostus ir iš jų.

Protrūkis jau privertė pareigūnus uždrausti keliauti gyventojams iš „vidutinės ar didelės rizikos“ miesto rajonų, o kitų iš Pekino išvykti norinčių gyventojų reikalaujama pasidaryti nukleino rūgščių testus.

Sostinės mokykloms, kurių beveik visos jau buvo pradėjusios dirbti, vėl nurodyta užsidaryti ir grįžti prie nuotolinio mokymo.

„Epideminė situacija sostinėje itin sunki“, – antradienį perspėjo Pekino miesto valdžios atstovas Xu Hejianas.

Pareigūnai uždarė 11 turgų ir dezinfekavo tūkstančius maistu ir gėrimais prekiaujančių Pekino kompanijų.

Trečiadienį miesto sveikatos komisija pranešė apie šešis naujus besimptomius užsikrėtimo atvejus ir tris įtariamus COVID-19 atvejus.

Nacionalinė valdžia trečiadienį pranešė apie dar du COVID-19 atvejus šalies viduje, kurių vienas užregistruotas kaimynėje Hebėjaus provincijoje, o kitas – Džedziange, taip pat apie 11 įvežtinių atvejų.

Reaguodami į protrūkį pareigūnai uždraudė sportuoti grupėmis, nurodė uždarose erdvėse, kur būna daug žmonių, nešioti kaukes, sustabdė grupines ekskursijas iš vienų provincijų į kitas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 17 10:45
Spausdinti