Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
Po pergalių Arizonoje, Floridoje ir Ilinojuje J. Bidenas stiprina savo pozicijas
BNS
Scanpix
Joe Bidenas.

JAV Demokratų partijos pirminius rinkimus, antradienį vykusius Arizonoje, Floridoje ir Ilinojuje, visose trijose valstijose laimėjo buvęs viceprezidentas Joe Bidenas, rodo šalies televizijų prognozės.

CNN ir NBC prognozės rodo, kad 77-erių centristas įveikė savo 78-erių varžovą kairiųjų pažiūrų senatorių iš Vermonto Bernie Sandersą kovoje dėl teisės lapkričio rinkimuose mesti iššūkį dabartiniam šalies vadovui Donaldui Trumpui.

Dar vienoje antradienį turėjusioje balsuoti valstijoje – Ohajuje – balsavimas buvo atidėtas, nes paskutinę minutę gubernatorius Mike'as DeWine'as paskelbė nepaprastąją padėtį dėl koronaviruso.

J. Bidenas dabar turi daugiau nei pusę delegatų, reikalingų užsitikrinti Demokratų partijos kandidato į prezidentus vardą. Kandidatas bus išrinktas per liepą Viskonsino valstijoje Milvokyje vyksiantį partijos suvažiavimą.

„Pasistūmėjome arčiau prie Demokratų partijos kandidato į prezidentus vardo užsitikrinimo, ir darome tai formuodami plačią koaliciją, kurios mums reikia, kad lapkritį nugalėtume“, – pareiškė J. Bidenas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 18 08:29
Spausdinti