Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KELIONĖS
Pilnai vakcinuoti užsieniečiai galės atvykti į JAV nuo lapkričio 8 d.
BNS
Unsplash

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė, kad nuo lapkričio 8 dienos į šalį bus įleidžiami visiškai nuo COVID-19 vakcinuoti keliautojai – tiek kertantys sausumos sieną, tiek lėktuvais atvykstantys užsieniečiai.

„Ši politika pagrįsta visuomenės sveikata, ji yra griežta ir nuosekli“, – socialiniame tinkle „Twitter“ naujieną paskelbė Baltųjų rūmų spaudos sekretorės padėjėjas Kevinas Munozas.

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, praėjusiais metais daugumai keliautojų iš užsienio, įskaitant Europos Sąjungą, Jungtinę Karalystę, Kiniją, Indiją bei Braziliją, buvo uždarytos JAV sienos. Taip pat buvo uždraustos nebūtinos kelionės kertant sausumos sienas su Meksika ir Kanada.

JAV praėjusį mėnesį jau pranešė, kad nuo lapkričio atšauks pusantrų metų galiojusį kelionių draudimą ir į šalį įsileis visus nuo COVID-19 pasiskiepijusius, testuotus asmenis.

Naujos taisyklės reiškia, kad pereinama prie politikos, orientuotos į atskirų asmenų riziką, užuot taikius mažiau tikslingus draudimus atskiroms šalims.

Remiantis nauja tvarka, vakcinuoti asmenys, skrendantys į JAV lėktuvu, per tris dienas iki kelionės turės pasidaryti COVID-19 testą, o oro linijos turės rinkti iš užsienio atvykstančių keleivių kontaktinę informaciją, kad būtų lengviau atsekti jų kontaktus.

Anksčiau šią savaitę vienas šaltinis Baltuosiuose rūmuose sakė, kad sausumos sienų atvėrimas vyks dviem etapais.

Iš pradžių skiepai bus reikalingi užsieniečių „nebūtinoms“ kelionėms, pavyzdžiui, lankant šeimos narius ar keliaujant turizmo tikslais, nors neskiepyti keliautojai vis tiek bus įleidžiami į šalį „būtinoms“ kelionėms, kaip buvo pastaruosius pusantrų metų.

Kitų metų sausio pradžioje prasidėjus antram etapui bus reikalaujama, kad visi užsienio lankytojai, į Jungtines Valstijas norintys patekti kirtę sausumos sieną, būtų visiškai pasiskiepiję, nepriklausomai nuo jų kelionės priežasties.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 15 17:24
Spausdinti