Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ŠILTI SANTYKIAI
Naujasis Austrijos kancleris išreiškė paramą projektui „Nord Stream 2“
BNS
Scanpix
K. Nehammeris.

Naujasis Austrijos kancleris Karlas Nehammeris išreiškė paramą projektui „Nord Stream 2“, sakydamas besitikįs, kad dujotiekis „bus paleistas netrukus, kaip planuota“.

Interviu su kancleriu antradienį paskelbė laikraštis „Welt“.

Pasak K. Nehammerio, Europa ateitį sieja su atsinaujinančiais energijos šaltiniais, tačiau kol Europos šalims vis dar reiks naftos ir dujų, svarbu diversifikuoti jų šaltinius.

„Nord Stream 2“ yra svarbus projektas, suteiksiantis Europos Sąjungai energetinį saugumą“, – pareiškė Austrijos kancleris.

Tuo pat metu K. Nehameris paragino nesusieti dujotiekio „Nord Stream 2“ su Rusijos politika Ukrainos atžvilgiu.

„Nemanau, kad „Nord Stream 2“ paleidimas turėtų būti siejamas su Rusijos elgesiu Ukrainos atžvilgiu. Taip ES tik pakenks pati sau“, – pareiškė kancleris.

„Nord Stream 2“ yra europinis projektas, kuris „neturėtų būti naudojamas kaip priemonė daryti spaudimą Maskvai“, teigė jis.

„Taip pat aišku, kad prievarta niekada negali būti politikos priemone, o galimas tarptautinės teisės pažeidimas, kaip yra nutikę ir praeityje, sukels pasekmes. Tai reiškia, kad reikia gerbti Ukrainos, kaip tranzitinės šalies, interesus“, – pridėjo N. Nehammeris.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 14 11:49
Spausdinti