Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KIBERNETINIS SAUGUMAS
Maskva atmeta JAV kaltinimus dėl kibernetinės atakos prieš produktotiekį
BNS

Maskva antradienį atmetė JAV kaltinimus, kad Rusijoje įsikūrusi grupė yra atsakinga už kibernetinę ataką reikalaujant išpirkos, privertusią išjungti svarbų produktotiekį.

„Mes kategoriškai atmetame nepagrįstus atskirų žurnalistų prasimanymus ir pakartojame, kad Rusija nevykdo „kenkėjiškos“ veiklos virtualioje erdvėje“, – sakoma Rusijos ambasados JAV pranešime.

Pirmadienį JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad nėra įrodymų, jog rusų vyriausybė būtų įsitraukusi į kibernetinę ataką prieš Amerikos vamzdyną, tačiau sakė, jog yra ženklų, kad per išpuolį panaudota išpirkos reikalaujanti kenkėjiška programa buvo Rusijoje.

„Jiems tenka tam tikra atsakomybė tai spręsti“, – sakė jis.

Gegužės 7 dieną įvykdytas programišių išpuolis paralyžiavo JAV bendrovės „Colonial Pipeline“ produktotiekį, kuriuo tiekiama apie 45 proc. rytinėje JAV pakrantėje sunaudojamo benzino ir dyzelino. Kol kas vamzdyno darbas nėra atkurtas.

FTB identifikavo išpirkos reikalaujančią grupę kaip „DarkSide“. Šis programišių kolektyvas aktyviai veikia nuo rugpjūčio ir vykdo atakas, per kurias užšifruojamos kompiuterinės sistemos, o jų administratorių prašoma pervesti pinigus.

Rusijos diplomatinė atstovybė teigė, kad Maskva ne kartą pasisakė už dialogą su Vašingtonu tarptautiniais informacijos saugumo klausimais.

Ji teigė, kad praėjusiais metais ambasada pasiūlė sprendžiant tokias problemas JAV tiesiogiai kreiptis į Rusijos nacionalinį kompiuterinių incidentų koordinavimo centrą.

„Šiuo metu ambasada neturi informacijos apie Amerikos pusės prašymus suteikti pagalbą“, – sakoma diplomatinės atstovybės pranešime, paskelbtame jos „Facebook“ puslapyje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 11 10:18
Spausdinti