Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


LATVIJA
Latvijoje uždrausta viešai demonstruoti sovietų ir nacių uniformas
BNS
Fotobankas

Latvijos Saeima ketvirtadienį galutinai priėmė įstatymą, draudžiantį naudoti sovietų ir nacių uniformas, atpažinimo ženklus ir simbolius per viešus susirinkimus, eitynes ir protestus.

Naujasis įstatymas draudžia naudoti Sovietų Sąjungos ir nacistinės Vokietijos karinių ir teisėsaugos struktūrų uniformas, įskaitant jų stilizuotas versijas, taip pat jų elementus ir atpažinimo ženklus.

Draudimas taip pat taikomas nacių ir sovietų vėliavoms, herbams, himnams, svastikos ir SS ženklams bei sovietiniams simboliams – kūjui su pjautuvu ir penkiakampei žvaigždei.

Už šių draudimų nepaisymą fiziniai asmenys galės būti baudžiami įspėjimu arba iki 350 eurų baudomis, o juridiniai asmenys – iki 2,9 tūkst. eurų baudomis.

Iki šiol galiojęs įstatymas draudė naudoti Sovietų Sąjungos ir nacistinės Vokietijos vėliavas, herbus, himnus ir simbolius, bet uniformoms tai nebuvo taikoma.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 24 09:16
Spausdinti