Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


COVID-19
Krizė dar nesibaigė: viename didžiausių Australijos miestų grąžintas karantinas
BNS
Pixabay
Melburnas.

Antrajame pagal dydį Australijos mieste Melburne padaugėjus koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, antradienį daugiau kaip 5 mln. žmonių vėl buvo nurodyta neiti iš namų.

Viktorijos valstijos premjeras Danielis Andrewsas sakė, kad karantinas prasidės trečiadienį vidurnaktį ir truks mažiausiai šešias savaites.

Premjeras perspėjo gyventojus, jog „negalime apsimesti“, kad koronaviruso krizė baigėsi.

Per parą pietrytiniame mieste nustačius 191 naują COVID-19 atvejį, jų skaičius tapo per didelis, kad būtų galima susekti ir ištirti visus asmenis, kontaktavusius su užsikrėtusiaisiais.

„Tai netvariai dideli skaičiai, – kalbėjo D. Andrewsas. – Niekas nenorėjo atsidurti tokioje padėtyje. Žinau, kad dėl to bus padaryta daug žalos. Bus labai sunku.“

Dauguma moksleivių grįš prie nuotolinio mokymosi, o restoranams ir kavinėms bus leista tiekti maistą tik išsinešti.

„Paprasčiausiai nėra kitos alternatyvos – nebent tūkstančių tūkstančiai ir potencialiai daugiau atvejų“, – žurnalistams sakė Viktorijos premjeras.

Nors karantinas įvedamas tik Melburno metropolinėje zonoje, faktiškai nuo antradienio vidurnakčio nuo likusios šalies teritorijos bus atkirsta visa Viktorijos valstija.

Policija ir kariuomenė patruliuos ties keliomis dešimtimis Viktorijos pasienio punktų, o dronais ir kitokiais orlaiviais bus stebima situacija palei sienas su kitomis valstijomis, kur koronaviruso protrūkį pavyko sėkmingai suvaldyti.

Praėjusią savaitę sveikatos apsaugos pareigūnai iki liepos pabaigos uždarė kelis Melburno priemiesčius, kur gyvena apie 300 tūkst. žmonių, bet dabar karantinas įsigalios visame mieste.

Australijoje patvirtinta beveik 9 tūkst. COVID-19 atvejų ir 106 mirtys.

Beveik visi nauji užsikrėtimo atvejai užregistruojami Melburne, o likusiuose regionuose ribojimai švelninami.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 07 12:38
Spausdinti