Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


COVID-19
Koronaviruso aukų skaičius auga, atšaukiamas karantinas Japonijos kruiziniame laive
BNS
Scanpix
Kruizinis laivas „Diamond Princess“.

Kinijoje naujojo koronaviruso aukų skaičius trečiadienį viršijo 2 tūkst., mirus dar 136 žmonėms, pranešė Nacionalinė sveikatos komisija.

Pagrindinėje Kinijos dalyje koronavirusas diagnozuotas 74 185 žmonėms. Dauguma iš 2 004 mirčių nuo koronaviruso užfiksuota centrinėje Hubėjaus provincijoje, kur gruodžio mėnesį atsirado šis virusas, vėliau išplitęs visoje Kinijoje ir kitose valstybėse. Savo eiliniame pranešime Nacionalinė sveikatos komisija nurodė, kad visoje šalyje per parą užfiksuota 1 749 nauji susirgimo atvejai, o tai yra mažiausias naujų atvejų skaičius šį mėnesį.

Dauguma naujų koronaviruso atvejų užfiksuoti Hubėjuje. Už viruso epicentro ribų užfiksuoti tik 56 nauji atvejai. Naujų užsikrėtimo atvejų skaičius kitose šalies dalyse sumažėjo 15 dieną iš eilės.

Kinų pareigūnų paskelbtame tyrime sakoma, kad dauguma pacientų serga lengva koronaviruso forma. Sveikatos pareigūnai tvirtina, jog susirgimo atvejų mažėjimas yra ženklas, kad protrūkis kontroliuojamas.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas kalbėdamasis telefonu su britų premjeru sakė, kad jo šalies panaudotos priemonės padėjo pasiekti „pastebimos pažangos“, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida. Tačiau Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) perspėjo, kad dar pernelyg anksti pasakyti, ar naujų susirgimo atvejų mažėjimas tęsis.

Kruiziniame laive karantinas atšauktas

Prie Japonijos krantų prisišvartavusio kruizinio laivo keleiviams, kuriems nenustatytas naujasis koronavirusas ir nepasireiškė jokie jo simptomai, trečiadienį buvo leista palikti laivą po dviejų savaičių karantino.

Daugiau kaip 500 žmonių iš šio laivo buvo diagnozuotas koronavirusas COVID-19. Tai didžiausias šios ligos protrūkio židinys, neskaitant jo epicentro Kinijoje. Kruizinio laivo sąlygos pasirodė esančios itin palankios plisti naujajam virusui, nepaisant karantino priemonių.

Artimiausiomis valandomis laivą turėtų palikti apie 500 keleivių. Pareigūnų teigimu, keleivių išleidimas gali užtrukti iki trijų dienų, kol apdorojami tyrimų rezultatai.

Japonija buvo priversta teisintis, sulaukusi kritikos dėl savo reakcijos į krizę laive „Diamond Princess“, atplaukusio į Jokohamos uostą vasario pradžioje, nes kiekvieną dieną buvo užfiksuojama dešimtys naujų užsikrėtimo atvejų.

Karantinas kruiziniame laive, kuriame buvo daugiau nei 3,7 tūkst. keleivių ir įgulos narių iš daugiau nei 50 šalių ir regionų, buvo paskelbtas paaiškėjus, kad vienam buvusiam šio laivo keleiviui, praėjusį mėnesį išlipusiam Honkonge, nustatytas naujasis koronavirusas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 19 09:55
Spausdinti