Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


COVID-19
Koronavirusas toliau plinta Europoje
BNS
Pixabay
Medicininė kaukė.

Estijoje užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu skaičius padidėjo iki 10 žmonių, COVID-19 patvirtinus dar penkiems žmonėms, praeitą savaitgalį sugrįžusiems į Taliną iš Italijos šiaurinio Bergamo miesto skrydžiu per Rygą, pranešė tarnybos.

Sveikatos apsaugos departamentas nurodė, kad visi vasario 29 dieną reisu iš Bergamo į Rygą skridę keleiviai yra žinomi ir kad dedamos pastangomis susisiekti su visais žmonėmis, su kuriais galėjo turėti kontaktų užsikrėtusieji.

Visi penki nauji pacientai, kuriems buvo nustatyta koronaviruso infekcija, šiuo metu gydosi namuose.

Pirmoji mirtis Nyderlanduose

Nyderlanduose užfiksuota pirmoji šalyje naujuoju koronavirusu užsikrėtusio žmogaus mirtis, penktadienį pranešė olandų sveikatos apsaugos pareigūnai.

„Mirė 86 metų vyras, sirgęs COVID-19 ir paguldytas į ligoninę „Ikazia“ Roterdame. Jis yra pirmasis pacientas, miręs Nyderlanduose nuo koronaviruso“, – sakoma Nacionalinio visuomenės sveikatos instituto pranešime. Institutas pridūrė, kad šio vyro užsikrėtimo šaltinis nėra žinomas.

Pirmasis atvejis Vatikane

Vatikanas penktadienį patvirtino pirmąjį užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį savo teritorijoje ir nurodė sustabdęs ambulatorinio gydymo paslaugas savo medicinos klinikoje, vienam pacientui nustačius  COVID-19.

Klinika mieste valstybėje, turinčioje apie tūkstantį gyventojų, bus kruopščiai išvalyta. Jos greitosios pagalbos priimamasis toliau dirbs, žurnalistams sakė spaudos centro vadovas Matteo Bruni. Pacientui virusas nustatytas ketvirtadienį.

Minėtoje klinikoje gydymo paslaugos teikiamos dvasininkams, Vatikano teritorijoje gyvenantiems ir dirbantiems žmonėms, į pensiją išėjusiems asmenims bei šių žmonių artimiesiems. M. Bruni sakė, kad Vatikanas, kaip numato protokolas, bando susisiekti su visais asmenimis, buvusiais klinikoje.  

Italijoje  naujasis koronavirusas SARS-CoV-2, sukeliantis ligą COVID-19, nustatytas jau daugiau kaip 3,8 tūkst. žmonių. Liga pasiglemžė 148 gyvybes, o 414 asmenų pasveiko. Šiuo metu Italija yra pagrindinis koronaviruso židinys Europoje.   

Praėjusią savaitę skelbta, kad sunegalavęs popiežius Pranciškus tris dienas iš eilės atšaukė visas audiencijas ir dalyvavimą oficialiuose renginiuose. Vatikanas informavo, kad pontifikui buvo atlikti tyrimai dėl naujojo koronaviruso; jų rezultatai buvo neigiami. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 06 12:51
Spausdinti