Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


EMIGRACIJA
Keturiasdešimt tūkstančių lietuvių jau oficialiai nori likti JK
IQ
Fotobankas

Naujausi statistiniai duomenys rodo, kad jau beveik 1 mln. europiečių Londone užpildė prašymus gauti nuolatinio gyventojo statusą, iš jų šiek tiek mažiau nei 40 tūkst. yra lietuviai.

Portalas „Evening Standart“, remdamasis Jungtinės Karalystės vidaus reikalų ministerijos (angl. Home Office) pateiktais duomenimis, rašo, kad iki praėjusių metų gruodžio buvo pateikta 992 570 ES piliečių prašymų gyventi šalies sostinėje – trečdalis iš maždaug 3 mln. gautų prašymų visoje šalyje.

Daugiausia norą pasilikti gyventi Londone išreiškė rumunai, pateikę 161 tūkst. prašymų. Antroje vietoje atsidūrė italai (132 tūkst.), po jų ­­­– lenkai (100 tūkst.).

Taip pat buvo sulaukta beveik 84 tūkst. prašymų iš ispanų, 60 tūkst. iš bulgarų, 59 tūkst. iš prancūzų, 40 tūkst. iš lietuvių ir 31 tūkst. iš vokiečių.

Pranešama, kad apie 90 proc. pateiktų prašymų gyventi Londone jau yra patvirtinti, o likę dar peržiūrimi.

Pristatydamas minėtus skaičius, saugumo ministras Brandonas Lewisas teigė „besidžiaugiantis“ tokiu dideliu prašymų skaičiumi.

„Noriu kreiptis tiesiai į jus – tai yra jūsų namai, jūs esate integrali mūsų visuomenės dalis, ir mes norime, kad jūs liktumėte, – teigė ministras. – Jūsų teisės yra užtikrintos pagal JK įstatymus ir tai tikrai nėra diskutuotinas dalykas su ES.“

2020 02 10 21:18
Spausdinti