Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RIBOJIMAI
Karantinas grįžta į Europą: pirmoji apie tai pranešė Airija
BNS
Pixabay
Dublinas.

Airija taps pirmąja Europos Sąjungos valstybe, dėl koronaviruso sugrąžinančia karantiną, vėlų pirmadienį pranešė ministras pirmininkas Michealas Martinas, paskelbęs sprendimą dėl žmonių judėjimo apribojimo, tačiau perspėjęs, kad mokyklos dirbs ir toliau.

Šešioms savaitėms skelbiami karantino suvaržymai įsigalios trečiadienio vidurnaktį. Per tą laikotarpį bus uždarytos nebūtiniausių prekių parduotuvės, barai, restoranai, tačiau maisto juose bus galima užsisakyti išsinešimui. „Visų šalyje prašoma likti namuose“, – sakė M. Martinas, kreipdamasis į šalies gyventojus per televiziją.

Pasak jo, vykti į darbą leidžiama tik būtiniausių tarnybų ir įmonių darbuotojams. Gyventojai galės išeiti pasimankštinti į lauką ne toliau nei penkių kilometrų spinduliu nuo namų.

Vyriausybės pranešime perspėjama, kad už penkių kilometrų distancijos pažeidimą grės baudos, o visuomeninis transportas dirbs tik ketvirtadaliu savo įprastų pajėgumų, aptarnaus tik svarbiausių tarnybų darbuotojus. 

Pasak premjero, mokyklos ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos liks atidarytos, „nes mes negalime leisti ir neleisime, kad mūsų vaikų ir jaunų žmonių ateitis taptų dar viena šios ligos auka“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 20 16:10
Spausdinti