Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


KORONAVIRUSAS
Juodasis sekmadienis Italijoje: koronavirusas nusinešė 133 gyvybes
BNS
Pixabay

Italijoje sekmadienį nuo koronaviruso mirė 133 žmonės.

Šiuo metu šalyje užfiksuota 366 mirties nuo koronoviruso atvejų, o užkrėtimų skaičius sekmadienį pasiekė vienos dienos rekordą – 1 492. Iš viso šalyje iki šiol užregistruoti 7 375 susirgimo atvejai.

Italija yra pirmoje vietoje pagal mirčių nuo koronaviruso skaičių tarp visų šalių, išskyrus Kiniją, bei užima antrą vietą pagal susirgimų COVID-19 skaičių. Daugiausia žmonių mirė Lombardijos regione šiaurės Italijoje, pranešė civilinės saugos agentūra.

Latvijoje – trečias atvejis

Latvijoje patvirtintas trečias užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Ligų prevencijos ir kontrolės centras patvirtino, kad COVID-19 liga patvirtinta nariui šeimos moters, kurios užsikrėtimas virusu SARS-CoV-2 buvo patvirtintas sekmadienį ryte. Abu šie asmenys neseniai grįžo oro bendrovės „Air Baltic“ tiesioginiu reisu iš Milano.

Šiuo lėktuvu iš viso parskrido 39 žmonės, iš jų 24 yra Latvijos gyventojai.

Ligų prevencijos ir kontrolės centras nustatė visus šio reiso keleivius bei įgulos narius. Jiems nurodyta dvi savaites laikytis karantino namuose, prižiūrint šeimos gydytojams.

Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Latvijoje, apie kurį buvo pranešta pirmadienį, yra susijęs su moterimi, kuri lankėsi Milane ir vasario 29 dieną su šeima per Miuncheną atskrido į Rygą.

Antradienį ši nesunkiai sirgusi moteris, keliems testams užsikrėtimo neparodžius, buvo išrašyta iš ligoninės. Ji dabar sveiksta namuose.

Latvijoje dėl koronaviruso jau atlikti testai daugiau nei dviem šimtams žmonių.

Šalyje pradėtos taikyti ypatingos atsargumo priemonės žmonėms, atvykstantiems iš Italijos, Kinijos, Japonijos, Singapūro, Pietų Korėjos ir Irano.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 08 20:51
Spausdinti