Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


JAV PREZIDENTO ADMINISTRACIJA
J. Bideno ryšių su visuomene komandai vadovaus moterys
BNS
Scanpix
J. Psaki yra dirbusi ir Baltųjų rūmų ryšių su visuomene direktore B. Obamos administracijoje.

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienį pristatė savo Baltųjų rūmų ryšių su visuomene komandos vadovybę, kurioje pirmąkart šalies istorijoje dirbs tik moterys, informavo jo biuras.

Tarp paskirtųjų yra Jen Psaki, eisianti Baltųjų rūmų spaudos sekretoriaus pareigas, numatančias daug kontaktų su visuomenės nariais.

41 metų J. Psaki yra dirbusi daugelyje svarbių postų, įskaitant Baltųjų rūmų ryšių su visuomene direktorės pareigas Baracko Obamos administracijoje.

Sausio 20 dieną vyksiančiai prisaikdinimo ceremonijai besiruošiantys J. Bidenas ir išrinktoji viceprezidentė Kamala Harris dalydami postus ir atrinkdami kandidatus vadovaujasi socialinės įvairovės principu.

„Didžiuojuosi galėdamas šiandien pristatyti pirmąją Baltųjų rūmų komunikacijos komandos vadovybę, kurioje dirbs tik moterys“, – pareiškime nurodė J. Bidenas.

„Šios kompetentingos, patyrusios viešųjų ryšių specialistės praturtins savo darbą įvairesne perspektyva ir bendru įsipareigojimu atstatyti šią šalį geresnę“, – pridūrė jis.

Be J. Psaki, buvo paskelbta apie dar šešių darbuotojų paskyrimą.

Tarp jų yra Baltųjų rūmų ryšių su visuomene direktore dirbsianti Kate Bedingfield, buvusi J. Bideno rinkimų kampanijos vadovo pavaduotoja.

K. Bedingfield taip pat ėjo J. Bideno komunikacijos direktoriaus pareigas, šiam dirbant viceprezidento poste B. Obamos administracijoje.

Kitos paskirtosios yra K. Harris komandoje dirbsiančios Ashley Etienne ir Symone Sanders, atitinkamai eisiančios ryšių su visuomenės direktoriaus bei aukšto rango patarėjo ir vyriausiojo atstovo pareigas. 

Baltųjų rūmų ryšių su visuomene direktorės pavaduotoja paskirta Pili Tobar, o spaudos sekretorės pirmąja pavaduotoja – Karine Jean-Pierre.

Elizabeth Alexander buvo paskirta kitų metų pradžioje pirmąja šalies ponia tapsiančios Jill Biden ryšių su visuomene direktore.

Paskiriant į tokias pareigas Senato patvirtinimas nereikalingas, kitaip nei daugumos kabineto lygio pareigybių atveju.

„Man garbė vėl dirbti Joe Bidenui, žmogui, kuriam dirbau Obamos ir Bideno administracijoje, pastarajam gaivinant ekonomiką, atkuriant mūsų santykius su partneriais (pasirodo, tai gera praktika) ir įnešant empatijos bei žmogiškumo į beveik kiekvieną susitikimą, kuriame man teko dalyvauti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė J. Psaki.

Daugiau istorinių paskyrimų

Anot amerikiečių žiniasklaidos, šią savaitę laukiama keleto istorinių paskyrimų.

Laikraščio „The New York Times“ žiniomis, tarp jų bus pirmoji juodaodė Patarėjų ekonomikos klausimais tarybos vadovė Cecilia Rouse ir pirmoji indėnų kilmės Valdymo ir biudžeto tarnybos vadovė Neera Tanden.

Tokių pranešimų pasirodė nuskambėjus žiniai, kad J. Bidenas ketina pavesti buvusiai Federalinio rezervo sistemos vadovei Janet Yellen vadovauti JAV Iždo departamentui.

J. Yellen taptų pirmąja šį postą užėmusia moterimi, jeigu jos kandidatūrą patvirtins Senatas.

J. Bidenas taip pat paskyrė pirmąją žvalgybos bendruomenės vadovę moterį ir pirmąjį ispanakalbį krašto saugumo sekretorių.

Išrinktasis prezidentas siekia greitai suformuoti savo komandą, nors D. Trumpas atsisako pripažinti pralaimėjimą lapkričio 3 dieną vykusiuose rinkimuose ir neatsisako savo pareiškimų apie tariamą rezultatų klastojimą.

D. Trumpo pastangos atšaukti rinkimų rezultatus lyg šiol patyrė virtinę nesėkmių, teismams atmetant jo advokatų ieškinius.

Duodamas pirmą televizijos interviu po savo nesėkmės siekiant perrinkimo, D. Trumpas sekmadienį leido suprasti, jog niekada nepripažins J. Bideno pergalės ir neatsisakys savo sąmokslo teorijų apie masinį sukčiavimą per rinkimus.

„Jūs nepakeisite mano nuomonės. Mano nuomonė nepasikeis per šešis mėnesius“, – pareiškė D. Trumpas kanalo „Fox News“ laidos vedėjai Mariai Bartiromo.

„Rinkimai buvo suklastoti. Tai buvo visiškas sukčiavimas, – tvirtino D. Trumpas, nors ir nepateikė to įrodymų. – Mes lengvai laimėjome rinkimus.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 30 09:17
Spausdinti