Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VAKCINACIJA
J. Bidenas: JAV ketina iki liepos 4-osios nuo COVID-19 paskiepyti 70 proc. suaugusiųjų
BNS
Unsplash
Vakcinacija.

JAV išsikėlė naują tikslą iki liepos 4-ąją minimos Nepriklausomybės dienos bent viena vakcinos nuo COVID-19 doze paskiepyti 70 proc. suaugusių šalies gyventojų, antradienį paskelbė prezidentas Joe Bidenas.

„Mūsų tikslas: iki liepos 4 dienos bent viena vakcinos doze paskiepyti 70 proc. amerikiečių, o 160 mln. amerikiečių bus visiškai paskiepyti“, – sakė jis.

Pasak J. Bideno, per ateinančias 60 dienų šalyje turi būti suleista 100 mln. skiepų nuo COVID-19 dozių.

Prezidentas pažymėjo, kad dabartinis valdžios uždavinys yra kuo daugiau amerikiečių įtikinti pasiskiepyti ir kad pasiekusi naująjį tikslą šalis galės žengti „dar vieną žingsnį normalaus gyvenimo link“. Tačiau žmonėms ir toliau būtina laikytis JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) rekomendacijų, pridūrė J. Bidenas.

Jis taip pat pranešė, kad valdžia bus pasirengusi skiepyti paauglius, kai tik priežiūros tarnybos leis šiai gyventojų grupei naudoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakciną nuo COVID-19.

Portalo „Worldometers“ duomenimis, JAV užregistruotų COVID-19 atvejų ir mirties nuo šios ligos atvejų skaičiai yra didžiausi pasaulyje. Nuo pandemijos pradžios šalyje išaiškinta daugiau kaip 33,2 mln. užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, įskaitant daugiau kaip 591 tūkst. mirties atvejų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 05 09:05
Spausdinti