Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


BANKŲ KRIZĖ
„Handelsbanken“ uždarys beveik pusę padalinių Švedijoje
BNS
Unsplash

Vienas didžiausių Švedijos bankų „Svenska Handelsbanken“ planuoja iki kitų metų pabaigos uždaryti beveik pusę savo padalinių Švedijoje.

Vienam pagrindinių klientų fizinio aptarnavimo šalininkų „Handelsbanken“ teko pripažinti pralaimėjimą ir investuoti į internetinės bankininkystės plėtrą, rašo britų „Financial Times“.

Trys kiti didieji Švedijos bankai – „Swedbank“, SEB ir „Nordea“ – jau skelbė apie klientų aptarnavimo padalinių masinį mažinimą.

„Handelsbanken“ trečiadienį pristatė ilgalaikę plėtros strategiją, pagal kurią numatyta uždaryti 180 iš 380 padalinių Švedijoje, atleisti apie tūkstantį darbuotojų bei investuoti 1 mlrd. Švedijos kronų (per 700 mln. eurų) į virtualų klientų aptarnavimą.

Nepaisant šių planų, „Handelsbanken“ klientų aptarnavimo skyrių tinklas išliks didžiausias Švedijoje.

1871-aisiais veiklą pradėjęs „Handelsbanken“ dabar taip pat veikia Jungtinėje Karalystėje, Suomijoje, Norvegijoje, Danijoje, Nyderlanduose, teikdamas universalias bankininkystės paslaugas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 17 09:19
Spausdinti