Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RUSIJA
ES ragina atlikti nepriklausomą ir skaidrų tyrimą dėl A. Navalno
BNS
Scanpix
„Charite“ ligoninė Berlyne.

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį paragino Rusijos tarnybas pradėti „nepriklausomą ir skaidrų tyrimą“ dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno numanomo apnuodijimo.

„Europos Sąjunga griežtai smerkia galimą pasikėsinimą į pono Navalno gyvybę“, – pareiškė J. Borrellis, vienai Vokietijos klinikai, gydančiai šį Rusijos aktyvistą, keliomis valandomis anksčiau pranešus, jog atlikti tyrimai rodo buvus apnuodijimą.

„Būtina, kad Rusijos tarnybos nedelsdamos pradėtų nepriklausomą ir skaidrų tyrimą dėl pono Navalno apnuodijimo“, – sakoma J. Borrellio pranešime.

„Rusijos žmonės ir tarptautinė bendrija reikalauja faktų dėl pono Navalno apnuodijimo. Atsakingieji privalo būti patraukti atsakomybėn“, – pabrėžė diplomatijos vadovas.

Anksčiau pirmadienį Berlyno universitetinė ligoninė „Charite“ nurodė, kad jos atlikti A. Navalno ėminių tyrimai atskleidė, jog aktyvistas buvo „apnuodytas medžiaga iš cholinesterazės inhibitorių grupės“.

Keliomis valandomis vėliau vienas aukšto rango gydytojas, priklausęs A. Navalną vienoje Sibiro ligoninėje gydžiusių medikų grupei, tvirtino, kad jų atlikti tyrimai neparodė jokių apnuodijimo požymių.

Anksčiau pirmadienį Vokietijos kanclerė Angela Merkel taip pat pareiškė, kad atsakingieji už A. Navalno apnuodijimą „privalo būti patraukti atsakomybėn“, ir paragino atlikti nuodugnų bei skaidrų tyrimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 25 09:00
Spausdinti