Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


PASAULIO TURTINGIEJI
E. Muskas tapo turtingiausiu žmogumi pasaulyje
IQ
Scanpix
E. Muskas.

Elonas Muskas tapo turtingiausiu žmogumi pasaulyje aplenkęs „Amazon“ savininką Jeffą Bezosą, kai pirmadienį automobilių nuomos įmonė „Hertz“ pranešė, kad nori pirkti 100 tūkst. automobilių „Tesla“. Tai lėmė įspūdingą E. Musko bendrovės ir jos vadovo tinklo kainos kilimą.

Pirmadienį „Tesla“ akcijos kaina pakilo beveik 13 proc., o automobilių gamintojo rinkos vertė viršijo 1 trilijoną JAV dolerių. E. Muskas dieną baigė 36,2 milijardo dolerių turtingesnis ir pasiekęs didžiausią vienos dienos prieaugį, kokį kada nors užfiksavo „Bloomberg“ milijardierių indeksas.

„Bloomberg“ apskaičiavo, kad „Teslos“ savininko tinklo vertė siekia 288,6 mlrd. Jo turtas dabar aplenkė „Toyota“, „General Motors“ ir „Ford“.

E. Muskui priklauso maždaug 20 proc. „Teslos“ akcijų. Tai yra pagrindinis jo turto generatorius, kuris finansuoja kitas jo įmones kaip „Boring Company“ ir „SpaceX“.

„Teslos“ savininkas sausį pirmą kartą aplenkė „Amazon“ įkūrėją J. Bezosą ir tapo turtingiausiu žmogumi pasaulyje. Nuo tada jie keletą kartų apsikeitė vietomis. „Bloomberg“ apskaičiavo, kad dabar E. Muskas įgijo beveik 100 mlrd. dolerių pranašumą prieš J. Bezosą, kurio turtas biržos uždarymo metu siekė 192,6 mlrd. dolerių.

2021 10 26 11:19
Spausdinti