Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ES IR RUSIJA
E. Macronas: siekiant užtikrinti Europos saugumą dialogas su Rusija yra būtinas
BNS
Scanpix
E. Macronas.

Europos Sąjungos dialogas su Rusija yra būtinas ir šis procesas neturėtų būti suvokiamas kaip nuolaida Maskvai, penktadienį pareiškė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

„Esu įsitikinęs, kad ES reikia dialogo su Rusija. Pats dialogo faktas nereiškia, kad daromos nuolaidos“, – sakė jis per bendrą spaudos konferenciją su Europos Komisijos vadove Ursula von der Leyen.

Pasak E. Macrono, tokie kontaktai leistų „nustatyti, kokiais klausimais nesutariame, taip pat pažvelgti į ateitį“.

Jis priminė, kad Rusijai taikomos sankcijos, bet pabrėžė, jog „dialogas su Rusija yra būtinas“.

„Dėl tam tikrų istorinių ir geografinių priežasčių Rusija yra svarbi grandis Europos saugumo architektūroje, prie kurios dirbame“, – nurodė prancūzų lyderis.

Jis taip pat „pavyzdiniu“ pavadino JAV ir ES bendradarbiavimą formuojant politiką Maskvos atžvilgiu.

„Manau, kad JAV ir Rusijos dialogas tiek dėl Ukrainos, tiek dėl platesnio spektro klausimų yra geras dalykas. Ir šiuo atveju JAV ir europiečių veiksmų koordinavimas buvo pavyzdinis“, – pridūrė E. Macronas.

Pasak Eliziejaus rūmų šeimininko, jis asmeniškai su JAV prezidentu Joe Bidenu aptarinėjo pastarojo kontaktus su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 01 07 16:36
Spausdinti