Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


ITIN RIMTA SITUACIJA
Dvi ES valstybės dėl koronaviruso skelbs ekstremaliąją padėtį
BNS
Unsplash

Čekija ir Slovakija šią savaitę dėl koronaviruso turi paskelbti ekstremaliąją padėtį, sparčiai augant užsikrėtimo atvejų skaičiui, pirmadienį paskelbė abiejų kaimyninių Europos Sąjungos šalių premjerai.

Čekijos ministras pirmininkas Andrejus Babišas televizijai „Nova“ sakė, kad ekstremaliosios padėties paskelbimui tikriausiai bus pritarta per neeilinį vyriausybės posėdį trečiadienį, bet detalių apie būsimų suvaržymų pobūdį nepateikė. 10,7 mln. gyventojų turinčioje Čekijoje pastarosiomis dienomis fiksuojami rekordiniai naujų užsikrėtimo atvejų skaičiai. Iš viso šalyje jau patvirtinta 65 313 užsikrėtimo atvejų, įskaitant 615 mirties atvejų.

Slovakijos premjeras Igoris Matovičius po susitikimo su savo krizių valdymo komanda sakė, kad „itin rimtai“ situacijai reikia „labai drąsių sprendimų“. Juos vyriausybė turėtų patvirtinti trečiadienį. Tai būtų jau antras kartas, kai Slovakija paskelbia ekstremaliąją padėtį dėl COVID-19 pandemijos.

Pagal siūlomas priemones nuo spalio 1 dienos būtų draudžiami visi sporto, kultūros renginiai, religinės ceremonijos. Vestuves ir laidotuves bus leidžiama rengti tik tuo atveju, jei visi jų dalyviai galės įrodyti, kad jiems atlikti testai dėl koronaviruso, o jų rezultatai yra neigiami. Restoranai, barai ir kavinės bus uždaromi 22 valandą, o žmonės, gyvenantys skirtinguose namų ūkiuose, lauke privalės būti su kaukėmis, jei priartės per mažiau nei 2 m vieni nuo kitų.

Kaukės 5,4 mln. gyventojų turinčioje Slovakijoje jau dabar privalomos visose viešose uždarose patalpose. Nuo pandemijos pradžios šalyje užregistruoti 9 343 užsikrėtimo atvejai, 44 COVID-19 pacientai mirė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 29 10:56
Spausdinti