Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


PREKYBOS RIBOJIMAI
D. Trumpas toliau grasina Kinijai ir ES: žada atsakomuosius muitus
BNS
Pixabay
Omarų žvejyba.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusios savaitės pabaigoje pagrasino dėl įvestų muitų iš JAV importuojamiems omarams nustatyti atsakomuosius muitus Europos Sąjungai (ES) ir Kinijai.

Su žuvininkystės sektoriaus atstovais Meino valstijoje susitikęs D. Trumpas savo prekybos patarėjui Peteriui Navarro liepė įvertinti galimybę nustatyti baudžiamuosius muitus ES automobiliams ir Kinijos produktams, kurių jis nenurodė. Respublikonų lyderis omarų žvejų atstovams pareiškė, kad ES turi „nedelsdama“ panaikinti savo muitus.

„Jeigu jie to nepakeis, mes įvesime muitą jų automobiliams ir jie tučtuojau padarys tai, ką reikia“, – pareiškė jis. D. Trumpas pažymėjo, jog Briuselis „prekybos požiūriu per daugelį metų buvo beveik toks pat blogas, kaip Kinija“. Atsakomieji muitai bus „tokio pat dydžio ar didesni“ už taikomuosius iš JAV importuojamiems omarams, pareiškė JAV valstybės vadovas.

D. Trumpas taip pat nurodė P. Navarro’ui išsiaiškinti, kurios iš Kinijos parduodamų prekių „jiems yra labai vertingos“, kad atsakomieji muitai būtų nustatyti būtent tokiems produktams. „Viskas labai paprasta, – pareiškė jis. – Tepasakai: puiku, ir toliau taikykite mums muitus, o mes tokius pat muitus taikysime jums.“ „Peteris Navarrro’as dabar taps omarų karaliumi“, – pajuokavo JAV valstybės vadovas.

D. Trumpas susitikime taip pat pasirašė įsakymą, kuriuo nedelsdamas panaikino savo pirmtako Baracko Obamos nustatytus žvejybos apribojimus vandenyne prie Meino pakrantės. Ši nedidelė valstija gali atlikti svarbų vaidmenį artėjančiuose rinkimuose, per kuriuos D. Trumpas tikisi būti perrinktas antrai kadencijai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 08 09:30
Spausdinti