Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


ŽINIASKLAIDA
BBC atleidžia beveik penkis šimtus žurnalistų
BNS
Pixabay
BBC dirba 22 400 darbuotojų.

Britų transliuotojas BBC, įgyvendindamas planą prisitaikyti „prie besikeičiančių auditorijos poreikių“ ir įvykdyti savo taupymo tikslus, atleis 450 naujienų redakcijos darbuotojų, trečiadienį paskelbė transliuotojas.

„BBC turi atsižvelgti į tai, jog keičiasi būdas, kaip auditorija mus žiūri“, – pranešime teigė naujienų ir einamųjų reikalų direktoriė Fran Unsworth.

„Turime prisitaikyti ir užtikrinti, kad ir toliau būsime patikimiausia pasaulyje naujienų organizacija, tačiau svarbiausia, kad taptume aktualiais žmonėms, kurių šiuo metu nesame pritraukę“, – pridūrė ji.

Transliuotojas „The British Broadcasting Corporation“, planuojantis sutaupyti 80 mln. svarų, teigė, kad per daug išleidžia „tradiciniam linijiniam transliavimui ir nepakankamai išleidžia skaitmeniniam turiniui“.

Kanalas atsisakys rytinio šou „Victoria Derbyshire“, o kitų darbo vietų bus atsisakyta mažinant populiarios žinių programos „Newsnight“ kuriamų analitinių reportažų skaičių.

Taip pat bus atleista dalis darbuotojų, dirbančių radijo stotyje „5 Live“, ir bus peržiūrėtas kanale dirbančių pranešėjų skaičius.

 F. Unsworth pažymėjo, kad tradicinių televizijos laidų auditorija ir toliau mažėja, ypač 16–34 metų amžiaus gyventojų grupėje.

„BBC naujienų redakcija bus pertvarkyta pagal „į istorijas orientuotą“ modelį, daugiau dėmesio skiriant naujienoms, o ne programoms ar platformoms“, – teigiama pranešime.

„Tai padės sumažinti dubliavimąsi ir užtikrinti, kad BBC žurnalistika darys kuo didesnį poveikį įvairioms auditorijoms“, – pridūrė bendrovė.

BBC vadovas Tony Hallas praėjusią savaitę pranešė atsistatydinsiąs po šešių mėnesių, nepritardamas žalingam vienodo darbo užmokesčio sprendimu ir abejodamas transliuotojo finansavimo modeliu tuo metu, kai atsiranda naujų naujienų ir pramogų pateikimo būdų.

68 metų T. Hallas pasitrauks po septynerių metų vadovavimo, sakydamas, kad BBC reikia naujos vadovybės artėjant deryboms su vyriausybe dėl transliuotojo būsimo finansavimo ir statuso.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 30 09:30
Spausdinti