Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


BALTARUSIJA
Baltarusijos VRM: Breste milicija šaudė į demonstrantus
BNS
Scanpix
Milicija Minske.

 Baltarusijos vidaus reikalų ministerija trečiadienį pripažino, kad milicija pietvakariniame Bresto mieste šaudė į demonstrantus – esą gindamasi nuo ginkluotų užpuolikų.

Baltarusijoje jau trečią naktį iš eilės vyko protestai prieš sekmadienį vykusių prezidento rinkimų rezultatus, kuriuos opozicija laiko suklastotais. Per šias demonstracijas vyko įnirtingų protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis.

„Breste milicijos darbuotojus užpuolė grupė agresyviai nusiteikusių piliečių, rankose laikiusių metalinius strypus. Perspėjamieji šūviai aukštyn jų nesustabdė. Siekiant apsaugoti darbuotojų gyvybę ir sveikatą, ginklai buvo panaudoti, kad [užpuolikai] būtų sužeisti“, – sakoma VRM pranešime ir priduriama, kad vienas iš demonstrantų buvo pašautas.

Ministerijos atstovė Olha Čemodanova teigė, kad milicija ginklus panaudojo, nes „perspėjamieji šūviai į orą“ nesustabdė protestuotojų.

Maždaug 340 tūkst. gyventojų turintis Brestas įsikūręs pietvakarių Baltarusijoje netoli sienos su Lenkija.

VRM skelbė, kad naktį iš antradienio į trečiadienį protestuotojai rinkosi 25 Baltarusijos miestuose, daugiau kaip 1 000 žmonių buvo sulaikyti. Po trijų protestų naktų bendras sulaikytųjų skaičius viršija 6 000.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, 51 žmogus buvo hospitalizuotas dėl traumų, patirtų per protestuotojų ir milicijos susirėmimus.

Vakariniame Žabinkos mieste į milicijos automobilį buvo sviestas Molotovo kokteilis, nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 12 14:29
Spausdinti