Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


REPRESIJOS
Baltarusijoje sulaikytas režimui nepalankaus naujienų portalo vyr. redaktorius A. Šota
IQ
Hrodna.life nuotr.
Aliaksejus Šota.

Baltarusijoje ir toliau vyksta specialiųjų pajėgų bei teisėsaugos operacijos, nukreiptos prieš Aliaksandro Lukašenkos režimui nepalankius asmenis – sekmadienį buvo sulaikytas naujienų portalo „Hrodna.life“ vyriausiasis redaktorius Aliaksejus Šota. Sulaikymas įvyko praėjus vos savaitei po to, kai Minske buvo nutupdytas „Ryanair“ lėktuvas ir sulaikytas „Nexta“ kanalo įkūrėjas Ramanas Pratasevičius.

Apie A. Šotos sulaikymą skelbia portalas reform.by ir pats „Hrodna.life“. Žurnalistas buvo sulaikytas Gardine, prie savo namų. Prieš tai, kai pareigūnai uždarė baltarusį autobusiuke, A. Šota pareiškė, kad jo sulaikymas susijęs su „Nexta“ atveju, taigi kartu – ir su R. Pratasevičiumi.

„Nexta“ įkūrėjo sulaikymas ir į Vilnių skridusio „Ryanair“ lėktuvo nutupdymas Minske sulaukė tarptautinės reakcijos ir grasinimo sankcijomis, tačiau A. Šotos sulaikymas parodo, kad A. Lukašenkos sankcijos nebaugina.

Gardino milicija pripažino, jog A. Šota buvo sulaikytas, žurnalisto namuose vykdomos kratos. Tačiau jutube paskelbtas milicijos atstovo įrašas iškart sukėlė klausimų dėl publikavimo datos – įrašas vaizdo platformoje patalpintas gegužės 28 d., o milicijos atstovas kalba taip, tarsi komentuotų A. Šotos suėmimą esamuoju laiku.

Milicija nurodo, kad A. Šota buvo suimtas, nes kelis kartus nesutiko neplatinti ekstremistine laikomos informacijos. Apie žurnalisto likimą subtiliai byloja policijos atstovo pareiškimas, kad didelės baudos neveiksmingos drausminant ekstremistus.

2021 05 30 21:04
Spausdinti