Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


ALIAKSANDRO LUKAŠENKOS REŽIMAS
A. Lukašenka grasina išaiškinti kiekvieną protestuotoją, opozicijos kanalas paskelbtas ekstremistiniu
BNS
Scanpix
Sekmadienį vykęs protestas Baltarusijoje.

Baltarusijos autoritariškas prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad šalyje bus surasti visi protesto akcijų dalyviai. Baltarusijos sostinės Centrinio rajono teismas pripažino susirašinėjimo platformoje „Telegram“ esantį pagrindinį opozicijos kanalą „Nexta“ bei jo logotipą ekstremistine medžiaga.   

„Mes ramiai surasime kiekvieną. Su šiuolaikinėmis priemonėmis galima tai daryti... Mes, beje, tai ir darome. Kiekvienas atsakys už savo veiksmus“, – pareiškė A. Lukašenka, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA. „Mes šia kryptimi dirbame. Ir tai daro tam tikrą poveikį“, – sakė jis.

Turi ekstremistinės veiklos požymių

„Minsko Centrinio rajono teismo sprendimu susirašinėjimo platformos „Telegram“ informacinis kanalas „Nexta Live“ (t.me/nexta_live) ir logotipas NEXTA pripažinti ekstremistine medžiaga su informacine produkcija (vaizdo klipais, raginimais, redakcijos ir prenumeratorių publikacijomis), turinčia ekstremistinės veiklos požymių“, – nurodė Aukščiausiojo teismo spaudos tarnyba. Teismas kanalo veikloje įžvelgė „viešų raginimų rengti masinius neramumus ir jų organizavimo“ požymių.  

Remiantis teismo sprendimu, Baltarusijos informacijos ministerija turi įtraukti informacinį kanalą „Nexta Live“ ir jo logotipą į respublikinį ekstremistinių medžiagų sąrašą, „imtis priemonių apriboti prieigą prie informacinių kanalų, turinčių analogiškus pavadinimus, ir jų sklaidą baltarusiškame segmente“. „Teismo sprendimas turi būti vykdomas nedelsiant“, – nurodė Aukščiausiasis teismas.  

Civilinė byla buvo išnagrinėta gavus Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos Vyriausiosios kovos su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija valdybos kreipimąsi. „Telegram“ kanalą NEXTA įkūrė tinklaraštininkas Sciapanas Pucila, šiuo metu gyvenantis Lenkijoje. Kanalas turi per 2 mln. prenumeratorių.    

Baltarusiją jau trečią mėnesį krečia protestai prieš A. Lukašenką, oficialiai paskelbtą rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų laimėtoju. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 20 16:22
Spausdinti