Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BALTARUSIJA
A. Lukašenka: be rusiškos naftos ir dujų – ne katastrofa
BNS
Fotobankas

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, jog jo šalis pasiryžusi toliau bendradarbiauti su Rusija, bet jo šaliai esą negrėstų katastrofa, jei ji nebegautų naftos ir dujų priimtinomis sąlygomis iš sąjungine laikomos kaimynės.

„Įvairiai galima švilpauti ar organizuoti šalių vadovų ir elito derybas, tačiau vertėtų žvelgti giliau: rusai yra mūsų broliai, sunkią akimirką visada pasirengę pakišti pagalbos petį. Ir nebus katastrofos, jei net nesutarsime su Rusija", – sakė A. Lukašenka.

Kita vertus, jis pareiškė, jog Rusija naftą Baltarusijai nori tiekti didesnėmis nei pasaulio rinkos kainomis.

„Kodėl mudu su Rusijos prezidentu iki šiol nesusitarėme dėl naftos? Todėl, kad Rusija nori, jog jos naftą pirktume didesnėmis kainomis nei pasaulio rinkoje. Kur tai matyta?!“ – kalbėjo A. Lukašenka.

Jis pažėrė aršios kritikos ir dėl rusiškų dujų tiekimo sąlygų, pakartodamas prie kelis mėnesius reikštas mintis, jog baltarusių tauta petys petin kovojo su nacistine Vokietija, o dabar, „Gazprom“ iš Baltarusijos „lupa“ triskart daugiau nei iš Vokietijos.

„75 metai praėjo nuo Didžiosios pergalės. Apie tai garsiai kalbama tiek Rusijoje, tiek ir Baltarusijoje. Tačiau „Gazprom“ dabar iš Baltarusijos uždirba triskart daugiau nei iš Vokietijos. Tai normalu? Ne, tai nėra normalu“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Baltarusijos lyderis pabrėžė toliau sieksiąs Rusijos vidaus dujų kainų Baltarusijoje.

„Kai 2011 metais „Beltransgaz“ (Baltarusijos dujų perdavimo operatorių – red.) pardavėme (Rusijos koncernui „Gazprom“), buvo griežtas sutarimas, kad per penkerius metus pasieksime Rusijos vidaus dujų kainą. Kažkas tai pamiršo, tačiau aš pamenu. Todėl siekiu, kad šie pažadai būtų įgyvendinti“, – pareiškė A. Lukašenka.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 10 10:38
Spausdinti