Meniu
Prenumerata
antradienis, balandžio 7 d.
Namie ir svečiuose
Pakantumo porcijos
Politikas, diplomatas Arūnas Gelūnas su žurnaliste Ieva Rekštyte-Matuliauske sutaria susitikti netoli Kauno pilies, modernios sezoninės virtuvės restorane „Ieti“. Sumanymas išragauti meniu patiria fiasko, tačiau pietus išgelbėja diplomatija ir pozityvumas.
Atradimai
Šventė prie puodų
„Dabar viskas daug asmeniškiau“, – esminį pokytį Vilniaus restoranų ir kulinarinių studijų peizaže nusako aštuonerius metus Lietuvoje gyvenantis italų šefas Gianas Luca Demarco. Ieva Rekštytė-Matuliauskė lankosi mamos virtuvę primenančioje jo studijoje.
Temos
Šeimos reikalas
Kaip verslo ar amato paslaptys perduodamos iš kartos į kartą? Ar savitą gyvenimo kelią gali pasirinkti dinastijų atžalos? Į šiuos ir kitus klausimus atsakymų ieško „IQ Life“ žurnalistės. Ieva Rekštytė-Matuliauskė susitinka su Migueliu Torresu-Maczasseku, Ispanijos vyno ir brendžio gamintojų šeimos atžala bei 146 metus skaičiuojančio verslo paveldėtoju. Rasa Pangonytė domisi trijų kartų profesionalių virėjų, lepinusių klientus Lietuvoje, Rusijoje ir Norvegijoje, šeimos istorija.
ŽYMA
KULINARIJA