Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


INVESTICIJA
Žuvininkystės aukcioną įsigijo naftos produktų prekybininkė
BNS
Fotobankas

Bankrutavusios žuvies perdirbimo bendrovės Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono pastatus įsigijo Klaipėdos didmeninės prekybos naftos produktais ir laivų bunkeriavimo bendrovė „Gindana“.

Varžytinėse gruodžio 27 dieną „Gindana“ Klaipėdos įmonę Nemuno gatvėje esančiame žvejų uostelyje, pietinėje uosto dalyje, įsigijo už pradinę kainą – 700 tūkst. eurų.

„Gindanos“ vadovas Algimantas Anužis  savo planų nekomentavo.

Dėl finansinių sunkumų nebeveikianti įmonė, į kurią valstybė yra investavusi apie 3,3 mln. eurų, į privatizuojamų objektų sąrašą įtraukta 2017-ųjų gegužę. Įmonės akcijas nesėkmingai bandyta parduoti šešis kartus, jų kaina mažėjo nuo 636 tūkst. iki 380,7 tūkst. eurų. 

Pernai vasarį įmonei iškelta bankroto byla, o liepą aukciono pastatai buvo parduodami už pradinę beveik 1,9 mln. eurų kainą.

Įmonė įsteigta 2004 metais, siekiant tarpininkauti žvejams ir pirkėjams. Nauja įmonės žuvies perdirbimo gamykla pastatyta 2007 metais už 1,9 mln. eurų, iš jų 1,2 mln. eurų buvo ES parama. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 28 09:10
Spausdinti