Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


BALTARUSIJA
„Rosatom“ pradėjo diskusijas su Baltarusija dėl antrosios AE projekto
BNS
Scanpix
Astravo atominė elektrinė.

Rusijos valstybinė branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“ pranešė pradėjusi su Baltarusija diskusijas dėl antrosios pastarosios teritorijoje atominės elektrinės bei mokslinių tyrimų reaktoriaus statybos galimybių.

„Su Baltarusijos vadovybe aptarinėjame galimą antrosios AE ir tyrimų reaktoriaus statybą“, – pareiškė „Rosatom“ generalinis direktorius Aleksejus Lichačevas.

„Rosatom“ yra Astravo AE generalinė rangovė.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka praėjusią savaitę pareiškė, jog jo šaliai reikia dar vienos branduolinės jėgainės, kad galėtų išvengti priklausomybės nuo angliavandenilių.

Reaguodamas į tai A. Lichačevas netrukus interviu Baltarusijos valstybinei žiniasklaidai pareiškė, kad „Rosatom“ yra pasirengusi dalyvauti statant antrąją Baltarusijos AE, jei šalies dėl to apsispręstų.

Astravo AE turės du rusiško VVER projekto reaktorius, kurių kiekvieno galia – 1,2 gigavato. Projekto įgyvendinimas finansuojamas Rusijos valstybine paskola.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 10 14:17
Spausdinti