Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Kogeneracinių jėgainių statytojai už kartelinį susitarimą mokės 0,5 mln. eurų baudą
BNS
(Pixabay nuotr.).

Kartelinį susitarimą kogeneracinių jėgainių statybos rinkoje sudariusios įmonės turės sumokėti daugiau kaip 0,5 mln. eurų baudų, nutarė teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) balandžio 18 dieną atmetė energetikos projektų statybos ir inžinerijos bendrovių „Manfula“ ir „Envija“ skundus ir paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) 2015 metų liepą priimtą nutartį. „Bendrovių „Lukrida“ ir „Manfula“, dalyvaujant bendrovei „Envija“, sudarytas susitarimas dėl kainų derinimo iš „Envijos“ perkamoms prekėms, nustatant minimalią kainos ribą, atitinka draudžiamų susitarimų sąvokos objektą“, - rašoma LVAT nutartyje. Konkurencijos taryba 2015-ųjų vasarį pripažino, kad šios bendrovės nuo 2010 metų ribojo konkurenciją kogeneracinių jėgainių statybos ir įrengimo rinkoje – „Envijai“ buvo skirta 303,6 tūkst. eurų, „Manfulai“ – 333,9 tūkst. eurų bauda. Trečioji – statybos bendrovė „Lukrida“ – buvo atleista nuo 656,6 tūkst. eurų baudos, nes prisipažino dalyvavusi kartelyje.
Konkurencijos taryba 2015-ųjų vasarį pripažino, kad šios bendrovės nuo 2010 metų ribojo konkurenciją kogeneracinių jėgainių statybos ir įrengimo rinkoje
2015-ųjų liepą VAAT „Manfulos“ skundą atmetė, o „Envijai“ skirtą baudą sumažino iki 218,7 tūkst. eurų. Konkurencijos tarybos teigimu, „Lukrida“ ir „Manfula“ susitarė nustatyti iš „Envijos“ perkamų vidaus degimo variklių kainos dalį ir taip pažeidė įstatymą. Be to, „Enviją“ įsteigė vadovaujantys bendrovių „Lukridos“ ir „Manfulos“ asmenys - įmonių atstovai dalyvavo „Envijos“ akcininkų susirinkimuose, aktyviai keitėsi informacija ir suderino, kad, perkant variklius iš „Envijos“, ši taikys ne mažesnę nei 10 proc. maržą.
2017 04 20 14:31
Spausdinti