Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ASTRAVAS
Į Astravo AE pirmąjį reaktorių rugpjūčio 7 d. bus pradedamas krauti branduolinis kuras
BNS
Fotobankas
Astravo AE.

Branduolinis kuras į Astravo atominės elektrinės pirmąjį reaktorių bus pradėtas krauti rugpjūčio 7-ąją, ketvirtadienį pranešė Baltarusijos energetikos ministerija.

„2020 metų rugpjūčio 7 dieną bus pradėtas krauti branduolinis kuras į pirmojo reaktoriaus aktyviąją zoną. Tai yra vienas iš reaktoriaus įvedimo į eksploatavimą proceso etapų“, – teigiama ministerijos spaudos tarnybos pranešime.

Iš viso per rugpjūčio mėnesį į reaktorių bus sukrautos 163 branduolinio kuro kasetės, patikslino ministerija.

Anksčiau Minskas skelbė, jog Astravo AE pirmojo reaktoriaus „fizinis įjungimas“ planuojamas rugpjūtį, o projektinį gamybos pajėgumą jis turėtų pasiekti 2021 metų vasarį.

Pirmoji Baltarusijoje branduolinė jėgainė, turėsianti du rusiško VVER projekto reaktorius, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų, statoma Gardino srityje už maždaug 50 kilometrų nuo Vilniaus ir mažiau nei 30 km nuo Lietuvos sienos.

Antrąjį reaktorių tikimasi įjungti praėjus maždaug metams nuo pirmojo reaktoriaus veiklos pradžios.

Lietuva yra didžiausia Baltarusijoje statomos elektrinės kritikė ir pasiryžusi boikotuoti jos elektros patekimą į rinką. Minskas atmeta Vilniaus priekaištus dėl saugumo reikalavimų nepaisymo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 06 13:55
Spausdinti