Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SOSTINĖ
„Hanner“ statys daugiabučius šalia Vilniaus geležinkelio stoties
BNS
BNS foto
A. Avulis.

Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovė „Hanner“ į gyvenamųjų namų kvartalą šalia Vilniaus geležinkelio stoties, Panerių gatvėje, ketina investuoti apie 15 mln. eurų.

„Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis sako, jog butai bus skirti jaunimui, o nedidelę dalį nedidelių, iki 20 kv. metrų ploto butų ketinama įrengti nuomai.

„Čia nėra nei prestižinė klasė, nei ekonominė, tai yra vidurinė klasė. Projektas yra Naujamiestyje, tai čia daugiau orientuojamės į jaunus žmones. Manome, kad jaunimas mėgsta Naujamiestį, mėgsta gyventi netoli senamiesčio, tai tikimės, kad bus atitinkamai tas vartotojų segmentas“, – BNS sakė A. Avulis.

Citify

Pasak jo, pernai paskelbus architektūros konkursą iš trijų komandų buvo atrinktas geriausias, o dabar jau parengti projektiniai pasiūlymai ir pradedama viešinimo procedūra.

Pasak A. Avulio, preliminariai į projektą ketinama investuoti apie 15 mln. eurų.

„Dar neturime tikslių investicijų, nes ir tos kainos dabar taip keičiasi, kad čia gali vieną mėnesį pasakyti vieną investicijų sumą, praeina du-trys mėnesiai ir jau tos kainos yra pasikeitusios. (...) Manau, gali būti apie 15 mln. eurų“ – sakė A. Avulis.

Citify

Pasak jo, daugiabučio statybas ketinama pradėti šių metų antrąjį ketvirtį, o baigti – iki 2023 metų pabaigos.

Bendrovės „Užupio architektai“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog ketinama statyti keturių korpusų 4-6 aukštų daugiabutį, kuriame būtų įrengti 208 vieno-trijų kambarių butai. Po pastatu ketinama įrengti 164 vietų automobilių aikštelę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 01 19 10:09
Spausdinti