Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


„NORD STREAM 2“
40 JAV senatorių paragino J. Bideną išplėsti sankcijas „Nord Stream 2“ projektui
BNS
Gazprom

JAV 40 senatorių grupė paragino šalies prezidentą Joe Bideną išplėsti sankcijas į Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projektą „Nord Stream 2“ įsitraukusioms įmonėms.

„Vamzdynas toliau tiesiamas, yra viešai prieinamos informacijos apie laivus ir įmones, dalyvaujančias šio projekto, kuriam jau taikomos sankcijos, įgyvendinimą“, – agentūra „Bloomberg“ cituoja senatorių grupės bendrą kreipimąsi į JAV prezidentą.

Laišką pasirašė įtakingas Teksaso senatorius Tedas Cruzas ir dar 39 iš 100 Senato narių.

Jie pažėrė kritikos Valstybės departamento vasario 19-osios ataskaitai apie „Nord Stream 2“ ir sankcijas prieš šį projektą, kurioje įvardintas tik vienas Rusijos vamzdžių klojimo laivas bei jo savininkė.

„Nieko nepasakyta apie kitus dujotiekio tiesime dalyvaujančius laivus ir įmones, teikiančias draudimo ar sertifikavimo paslaugas“, – pareiškė senatoriai.

JAV sankcijos laivui „Fortuna“ bei jį valdančiai Rusijos bendrovei KVT-RUS buvo įvestos dar Donaldo Trumpo prezidentavimo metu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 03 05 12:57
Spausdinti